Κοινωνία

Στα λευκά και η Αττική – Επιμένει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», αλλά και τα προβλήματα

Η κακοκαιρία παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο που είχε εκδώσει την περασμένη Παρασκευή, ενώ τα προβλήματα που δημιούργησε είναι ήδη αρκετά, παρά τις δηλώσεις για απόλυτη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού. Η χώρα κόπηκε στα δύο, δρόμοι ανοιγοκλείνουν, ενώ κλειστά είναι στην Αττική τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, τα Δικαστήρια, αλλά και η Βουλή.

Πρωί πρωί οι κάτοικοι έλαβαν άλλο ένα μήνυμα μέσω του 112, το οποίο στάλθηκε λίγο πριν τις 07.40  και προειδοποιούσε για επικίνδυνες χιονοπτώσεις έως και το μεσημέρι. Νωρίτερα είχε κλείσει το τμήμα της Αττικής Οδού από την Κηφισίας έως τη Μαραθώνος, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Εντωμεταξύ, ανοιχτή είναι η έξοδος για Καρέα-Καισαριανή στη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στη λεωφόρο Κατεχάκη, που είχε κλείσει από τις 07:25 το πρωί και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της λεωφόρου Μεσογείων έως την Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ηλιούπολη.

Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, που είχε κλείσει από τις τέσσερις τα ξημερώματα, από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τον κόμβο των Οινοφύτων, και από την 261,280 Χ/Θ έως την 56,728 Χ/Θ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, δόθηκε πάλι στην κυκλοφορία.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς Πάρνηθα, στη λεωφόρο Διονύσου (ύψος 414), στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγίου Μερκουρίου (από ύψος Βαρυμπόμπης (βασιλικά) προς Άγιο Μερκούριο), στην επαρχιακή οδό Μαλακασας – Αγίου Μερκουρίου (από ύψος Αφιδνών προς Άγιο Μερκούριο), στου Παπάγου από την οδό Ανατολής προς Υμηττό, στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή από την Κατεχάκη προς Υμηττό, στην ΠΕΟ Ελευσίνας – Θηβών (από το 5ο χλμ έως τα όρια της Αττικής με τη Βοιωτία), στη λεωφόρο  Φυλής, από το ύψος της οδού  Θρασυβούλου προς Χασιά, ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου, στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αναφορικά με τα ΜΜΜ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό, στο τμήμα προς και από το Αεροδρόμιο. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας», στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago