Πολιτική

Οικονόμου: Ένα δίλημμα δεν έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ το «Τσίπρας ή Μητσοτάκης»

Να απαντήσει στα διλήμματα που έθεσε στις πρόσφατες, προεκλογικού χαρακτήρα και κατά κοινή ομολογία μεγάλες συγκεντρώσεις σε Περιστέρι και Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει πολλά στα διλήμματα. Έχει μία σημασία το τι δεν έχει πει. Δεν έχει πει αυτό που θα περίμενε κανείς να ακούσει. Δεν έχει πει στον ελληνικό λαό: «Τσίπρας ή Μητσοτάκης;» Το πάει από δω, το πάει από κει. «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία», «με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή». Μεταχειρίζεται διάφορα ζητήματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διερωτήθηκε δε στη συνέχεια «Γιατί δεν έχει πει «Τσίπρας ή Μητσοτάκης;» και πρόσθεσε: «Είναι τόσο αυταπόδεικτη η σύγκριση μεταξύ δύο -που και οι δύο έχουν διαχειριστεί τις τύχες της χώρας, έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί- που δεν τολμά να θέσει το δίλημμα: Τσίπρας ή Μητσοτάκης; Ποιος θα είναι ο καπετάνιος στους φουρτουνιασμένους καιρούς που ζούμε; Τι έχει να αναδείξει ο ένας και τι ο άλλος;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές, τονίζοντας ότι πρέπει να κριθούν «στο επίπεδο των προτάσεων και κυρίως των έργων». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «είναι μία καλή εξέλιξη αυτή για όσους πριν από κάμποσο χρονικό διάστημα έλεγαν, έχοντας τα δικά τους πράγματα στο μυαλό, ότι βασικός στόχος είναι να στείλουμε τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση και να σχηματίσουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Στο σημείο αυτό, με αφορμή και την ένταση των τελευταίων ημερών στις σχέσεις Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη, ο Γιάννης Οικονόμου διερωτήθηκε εκ νέου «Με ποιους;» θα μπορούσε να γίνει αυτή η προοδευτική διακυβέρνηση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να απαντήσει ο ίδιος: «Με όσους αποκαλούν εκβιαζόμενους, αυτούς που υποτίθεται ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν την επόμενη μέρα; Με τον κ. Βαρουφάκη; Με εκείνους που είχαν σχεδιάσει στο παρελθόν την έφοδο στο Νομισματοκοπείο και τις πιστωτικές μονάδες, αντί για κοινό νόμισμα; Αυτό είναι η προοδευτική διακυβέρνηση;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την γραμμή Μητσοτάκη ότι «η απλή αναλογική είναι «βόμβα» στα θεμέλια της σταθερότητας», προσθέτοντας ότι «ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό». Εξηγώντας σε το γιατί, είπε: «Υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν διάφοροι καλοθελητές στην πρώτη κάλπη και να πουν στον κόσμο ότι «τώρα μιας και δεν πρόκειται να βγει κυβέρνηση, είναι μια ευκαιρία να στείλεις ένα μήνυμα για μια πικρία, για μια αστοχία, για κάποια πράγματα που δεν έγιναν σωστά, για κάτι που δεν δικαιώθηκε». «Μην κάνει το λάθος ο κόσμος και τους ακούσει» συμπλήρωσε.

Οι ειδήσεις σήμερα

Κατέλαβαν το Εθνικό Θέατρο σπουδαστές από όλες τις δραματικές σχολές – Ζητούν απόσυρση του ΠΔ Βορίδη

Ξεκάθαρο μήνυμα Τσίπρα σε Ανδρουλάκη από την Πάτρα: Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να γίνει υποχείριο του Μητσοτάκη

Απάντηση Τσαπανίδου στον Ανδρουλάκη: Ελπίζαμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει βγάλει τα συμπεράσματά του από τη συνεργασία του με τη ΝΔ

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago