Πολιτική

Ξεκάθαρο μήνυμα Τσίπρα σε Ανδρουλάκη από την Πάτρα: Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να γίνει υποχείριο του Μητσοτάκη

Από την Αχαϊκή πρωτεύουσα έστειλε, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, ξεκάθαρο μήνυμα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την ένταση που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη, σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες.

«Σεβόμαστε κάθε προοδευτική δύναμη του τόπου» και «δεν βλέπουμε εχθρούς» στο κέντρο και στα αριστερά του εκλογικού χάρτη είπε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος τόσο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και σε κόμματα και χώρους που βρίσκονται στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Εστιάζοντας, ωστόσο, στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Νίκο Ανδρουλάκη επισήμανε ότι για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «πολιτικά αδιανόητο να αφήνεται σήμερα να εννοηθεί» πως θα μπορούσε ο Νίκος Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως είναι δυνατόν το κόμμα του ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αντί “να γίνει μέρος της αλλαγής”, να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη…, δηλαδή να γίνει υποχείριο της πιο άθλιας κυβέρνησης της Δεξιάς, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε από την Πάτρα ακόμη πιο ξεκάθαρο το μήνυμά του προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς την Τετάρτη στο Περιστέρι είχε αναφερθεί γενικώς σε «ηγεσίες κομμάτων» που ορκίζονται στη δημοκρατία και δεν μπορεί να υψώνουν «τείχος στη δημοκρατία» και «να επιλέγουν έναν ανιστόρητο διμέτωπο που διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Η ομιλία Τσίπρα στην Πάτρα είχε άλλωστε αρκετές αναφορές στον Γεώργιο και στον Ανδρέα Παπανδρέου, ακόμη και πολιτικά συνθήματα του δεύτερου, καθώς η αχαϊκή πρωτεύουσα είναι ιστορικά συνυφασμένη με το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη. Ανάλογη κίνηση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη είχε γίνει πάντως το πρωί της Παρασκευής και από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία είπε χαρακτηριστικά: «σεβόμαστε, αλλά είναι αδιανόητη μια συνεργασία με τη ΝΔ». Κινήσεις προς τον Νίκο Ανδρουλάκη έγιναν όμως και από τη ΝΔ, με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να θέτει και το δίλημμα ότι αν δεν υπάρξει συνεργασία με τη ΝΔ, στην περίπτωση που αυτό απαιτηθεί μετά την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, τότε θα ΄πάμε και σε τρίτες εκλογές.

Οι ειδήσεις σήμερα

Σκληρή κριτική του Economist για την Ελλάδα- Η «ελαττωματική Δημοκρατία» και ο ανελεύθερος Τύπος σημεία αιχμής της έκθεσης

Θα περιμένει για την ΕΕ ο Ζελένσκι – Κατά της άμεσης ένταξης η φον ντερ Λάιεν

Το κινέζικο μπαλόνι «έσπασε» τις σινοαμερικανικές επαφές – Αναβάλλει την επίσκεψη στην Κίνα ο Μπλίνκεν

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago