Πολιτική

Ποια θα είναι τα πρόσωπα-κλειδιά του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή – Συνεδριάζει στις τέσσερις το απόγευμα η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Στο τρίπτυχο αυτόνομη πορεία, ανανέωση και αναγέννηση του κόμματος συμπυκνώνεται το στοίχημα του Νίκου Ανδρουλάκη με την ανάληψη της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.

Η πρώτη ημέρα του έκτου προέδρου του κόμματος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε με δύο κινήσεις συμβολισμού αφήνοντας ένα λουλούδι στους τάφους του Ανδρέα Παπανδρέου και της Φώφης Γεννηματά λίγη ώρα πριν περάσει το κατώφλι της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο νέος πρόεδρος καλείται μέσα σε λίγες ώρες να αποφασίσει τη δική του ομάδα κρούσης με πρόσωπα-κλειδιά που θα βγουν στη μάχη του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Τα πρώτα δείγματα γραφής θα «αποκαλυφθούν» σήμερα με την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, το οποίο συχνά-πυκνά ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκαλεί ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η ώρα έναρξης της συνεδρίασης είναι προγραμματισμένη για τις τέσσερις το απόγευμα και αναμένεται με ενδιαφέρον να ανακοινωθεί η «λίστα» με τα ονόματα των βουλευτών οι οποίοι θα αναλάβουν κομβικούς ρόλους μετά την θριαμβευτική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη την περασμένη Κυριακή.

Για την θέση του επικεφαλής της ΚΟ, οι πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Ανδρουλάκη να προτείνει τον βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη ο οποίος έδωσε μια σκληρή μάχη στο νομό για να κερδίσει την περιφέρεια ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το όνομα της Ευαγγελίας Λιακούλη, η οποία είναι βουλευτής Λάρισας, υπήρξε στενή συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά και από τα πρώτα στελέχη του στήριξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη, ακούγεται έντονα για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ.

Από τις διεργασίες για την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, προκύπτει ότι ο κ. Ανδρουλάκης ενδεχομένως να προτείνει για μία από τις δύο θέσεις κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, είτε τη Νάντια Γιαννακοπούλου, είτε τη Χαρά Κεφαλίδου, κάνοντας με αυτό τον τρόπο, άνοιγμα προς την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου. Σε ότι αφορά τον Κώστα Σκανδαλίδη, η νέα ηγεσία επιθυμεί να τον αξιοποιήσει στην πρώτη γραμμή με τις επαφές μάλιστα του νέου προέδρου μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας να είναι συνεχείς, τόσο με τον κ. Σκανδαλίδη, όσο και με τον κ. Κατρίνη και άλλα στελέχη προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Σε κάθε περίπτωση, όπως λέει και η σοφή παροιμία, Κυριακή, κοντή γιορτή. Στις επόμενες ώρες θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις προκειμένου να επικυρωθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνεδριάζει στις τέσσερις το απόγευμα και θα επικυρώσει τις σχετικές αποφάσεις του προέδρου. Άλλωστε, σήμερα, ξεκινάει και η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022 στη Βουλή και ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει το ΚΙΝΑΛ, να είναι σε θέση μάχης.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago