Πολιτική

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τον «διμέτωπο» του Ανδρουλάκη– Τι απαντά στον Τσίπρα η Χαριλάου Τρικούπη

Νέα επεισόδια έρχονται να προστεθούν στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες, μετά την αναφορά της Πόπης Τσαπανίδου ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων θα μπορούσε να επηρεάσει τη συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες. Ανάλογους φόβους εξέφρασε μάλιστα και η εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA, Σόφι Ιν’τ Βελντ, η οποία ζήτησε να ξεκαθαρίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών πρίν τις εκλογές.

Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προχώρησε στην έκδοση μιας αιχμηρής ανακοίνωσης για τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην αναφορά που έκανε χθες, στην ομιλία του στο Περιστέρι, ο Αλέξης Τσίπρας, στην οποία άφησε αιχμές για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη και τον “διμέτωπο” του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην ανακοίνωσή της, η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ «Μέγα Ευεργέτη» του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας παραλλήλως, ότι «το  ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι στην απέναντι όχθη από εκείνους που κυβέρνησαν με διχαστικά διλήμματα και επιδίωξαν τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας, αλλά και από εκείνους που διολισθαίνουν στον αυταρχισμό, κυβερνούν με έναν στενό κύκλο κολλητών και ευνοούμενων και συγκαλύπτουν ένα σκάνδαλο, που έχει εκθέσει διεθνώς τη χώρα».

Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει έτσι σαφές ότι επιμένει στις «ίσες αποστάσεις» και στον «διμέτωπο» αγώνα του Νίκου Ανδρουλάκη, για τα οποία την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωσή της προσθέτει άλλωστε ότι «με ισχυρό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εθνικές εκλογές θα κάνουμε το πρόγραμμά μας πράξη εγγυώμενοι την αποκατάσταση των θεσμών, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία».

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «ό,τι έχει να πει στον ελληνικό λαό, το λέει ευθέως και πάντα στο προσκήνιο», προσθέτοντας ότι αυτοί που κρύβονται είναι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, τους οποίους χαρακτηρίζει «ευάλωτους και σιωπηρούς». Τους κατηγορεί μάλιστα ότι «είναι αυτοί που οργάνωναν και συνομιλούν με ρυπαρά δίκτυα και οι συνεργάτες τους έταζαν μετοχές τηλεοπτικών σταθμών σε φιλικούς επιχειρηματίες».

Η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη είναι απάντηση σε νέες σημερινές δηλώσεις της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως στην χθεσινή αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αφού έθεσε το δίλημμα «με τη δημοκρατία ή την εκτροπή» για τις επερχόμενες εκλογές πρόσθεσε ότι είναι «κρίμα για τη δημοκρατία» ηγεσίες κομμάτων που ορκίζονται στη δημοκρατία, να υψώνουν «τείχος στη δημοκρατία» και «να επιλέγουν έναν ανιστόρητο διμέτωπο που διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη». Έκλεισε μάλιστα την αναφορά, η οποία αποτελεί αιχμή για το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «οι όποιες διαφορές λύνονται στο πεδίο της δημοκρατίας και αυτό το πεδίο οφείλουμε να το καθαρίσουμε απ’ τη λάσπη που αφήνει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Οι ειδήσεις σήμερα

Νομοθετική αντεπίθεση Μητσοτάκη στο «πρέσινγκ» Τσίπρα για εκλογές άμεσα

«Αμετανόητος» ο Τσίπρας για το Μαξίμου – Η πρώτη αντίδραση Οικονόμου για την ομιλία στο Περιστέρι

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago