Πολιτική

Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε πάλι ο Τσίπρας και έθεσε το δίλημμα «με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή»

Άμεση διάλυση της Βουλής και προσφυγή στις κάλπες ζήτησε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας από το Περιστέρι, απ’ όπου με την ομιλία του εγκαινίασε την «πορεία προς τον λαό, για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης». «Μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή, στον ίδιο τον ελληνικό λαό» είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του και έθεσε το δίλλημα «δημοκρατία ή εκτροπή».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών και κυρίως στα «πειστήρια της εκτροπής», ο πρόεδρος του ΖΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πλέον ο κύβος ερρίφθη και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ηθικό και πολιτικό χρέος να αντισταθεί. «Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε την εκτροπή» συμπλήρωσε, δικαιολογώντας την απόφασή του για αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στην Βουλή.

«Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες. Γιατί μόνο ο λαός είναι υπεύθυνος να απαντήσει στο δίλημμα: με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιήσει μια «ηθικά και πολιτικά έκπτωτη κυβέρνηση». Παραλλήλως εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο εφιάλτης τελειώνει», τονίζοντας ότι η ανισότητα, η διαφθορά και η αναξιοκρατία θα λάβουν ένα τέλος σύντομα.

Με το σύνθημα «πορεία προς τον λαό» να συμπληρώνει το «Δικαιοσύνη παντού» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Χαρακτήρισε μάλιστα τον πρωθυπουργό  «αδίστακτο» και εκτίμησε ότι (ο Μητσοτάκης) δεν θα διστάζει, στην πορεία προς τις εκλογές,  «να επιστρατεύσει κάθε μέσο για τον σκοπό του», που, όπως τόνισε, δεν είναι άλλος από το να παραμείνει στην εξουσία.

Σε προεκλογικούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασε μάλιστα να προκαλέσει τον Μητσοτάκη, διερωτώμενος: «Αφού διατείνεται ότι έχει τόσο μεγάλη δημοσκοπική υπεροχή, γιατί άραγε δεν σηκώνει το γάντι; Γιατί δεν προκηρύσσει τώρα εκλογές;». Και δίνοντας ο ίδιος την απάντηση, τόνισε ότι «η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου όπως κάποιοι επιχειρούν να την παρουσιάσουν», επηρεασμένος προφανώς και από την μεγάλη συγκέντρωση στο Κλειστό του Περιστερίου, για το οποίο σχολίασε ότι αποδείχθηκε μικρό, καθώς υπήρχε κόσμος και στους γύρω δρόμους.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αποφύγει τη λαϊκή ετυμηγορία, καθώς «τον περιμένει η Νέμεσις της λαϊκής κρίσης», προσθέτοντας ότι «τα καθεστώτα πέφτουν απ’ τον λαό και πέφτουν με πάταγο. Και έχει έρθει η ώρα». Εστιάζοντας στο θέμα των παρακολουθήσεων, αλλά και στον έλεγχο των ΜΜΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «με μοχλό τις παρακρατικές μεθόδους και το ψέμα, επιχείρησε και επέβαλε την πιο επικίνδυνη αναδιανομή εισοδήματος στον τόπο».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην ακρίβεια και την συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών και κάλεσε τους πολίτες να βάλουν «ένα τέρμα στην αναδιανομή του δικού τους (των κυβερνητικών στελεχών και των συμφερόντων) εισοδήματος, να βάλουμε τέλος σε ένα καθεστώς εκτροπής για τη δημοκρατία». Η κριτική του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό συνεχίστηκε για όλα τα τρέχοντα πολιτικά θέματα: από τις αποκαλύψεις για διαφθορά στην Αστυνομία μέχρι την υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών, αλλά και για την απόπειρα να «υποκλαπεί» και το οικονομικό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ρύθμιση του χρέους, εξαιτίας της οποίας η χώρα βγήκε στις αγορές, παρουσιάζοντας το τελικό αποτέλεσμα ως δικό τους επίτευγμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε όμως αιχμές και για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αφορμή το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει ανεβάσει τις τελευταίες ημέρες τους τόνους της κριτικής προς την Κουμουνδούρου. Έτσι, αφού τόνισε πως «μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της απλής αναλογικής θα φέρει προοδευτική κυβέρνηση», σημείωσε ότι είναι «κρίμα για τη δημοκρατία» ηγεσίες κομμάτων που ορκίζονται στη δημοκρατία, να υψώνουν «τείχος στη δημοκρατία» και «να επιλέγουν έναν ανιστόρητο διμέτωπο που διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη». Έκλεισε δε την αναφορά, επισημαίνοντας ότι «οι όποιες διαφορές λύνονται στο πεδίο της δημοκρατίας και αυτό το πεδίο οφείλουμε να το καθαρίσουμε απ’ τη λάσπη που αφήνει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago