Πολιτική

“Ανοίγει χαρτιά” ο Νίκος Ανδρουλάκης-Ονόματα και ρόλοι

Προσεκτικά και ένα ένα ανοίγει τα χαρτιά του ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ , Νίκος Ανδρουλάκης αναφορικά με τα πρόσωπα –κλειδιά που θα κληθούν να έχουν βαρύνοντα ρόλο στη πορεία του Κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πρώτο και ενδιαφέρον «κράς-τεστ», θα είναι στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος η οποία συνέρχεται την Τρίτη στις 16.00μμ  θα μιλήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης  και θα ορισθεί ο «αντ΄αυτού» στη Βουλή , δηλαδή ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα εκπροσωπεί το κόμμα και τον ίδιο τοννΠρόεδρο σε όλες της συνεδρίασης αλλά και στις συζητήσεις σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών τον κ. Ανδρουλάκη μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Πρόεδρος Κ.Ο

Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης είναι οι επικρατέστεροι για την θέση αυτή , χωρίς να αποκλείεται και κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Σκανδαλίδης και Κατρίνης είχαν ορισθεί από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Ο Μ. Κατρίνης θεωρείται ως μια κίνηση που θα σηματοδοτήσει την ευρύτερη ανανέωση , ενώ ο Κ. Σκανδαλίδης θεωρείται ως πλέον έμπειρος που έχει διαχειριστεί και στο κόμμα και στις διάφορες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ «καυτά θέματα».

Πάντως στη Χαριλάου Τρικούπη το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Ανδρουλάκης συγκάλεσε  σύσκεψη στελεχών προκειμένου να αρχίσουν να τρέχουν τα θέματα .

Επικοινωνιακή ομάδα

Στις προτεραιότητες του κ. Ανδρουλάκη είναι η αναβάθμιση και η ενίσχυση της επικοινωνίας του Κόμματος και του Προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους στενούς συνεργάτες εδώ και χρόνια του κ. Ανδρουλάκη , ο Βασίλης Τσόγκας ,αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας και στρατηγικής  .

Αναβαθμισμένος θα είναι ο ρόλος του Παναγιώτη Βλάχου που εκ νέου αναμένεται να αναλάβει εκ νέου  την Γραμματεία Επικοινωνίας του Κόμματος.  Δίπλα στον κ. Βλάχο θα συνδράμουν στην επικοινωνία ένας επίσης πολύ στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη ο Βασίλης Πανάγου αλλά και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ και εκ των στενότερων συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, ο Νίκος Βοσδογάνης . Ωστόσο το πρόσωπο που θα αναλάβει την ενημέρωση , δηλαδή ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΔΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ για την ώρα τουλάχιστον παραμένει γρίφος.

Ρόλο θα έχει και ο νυν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ , ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ο οποίος πιθανότατα  θα ανάλαβει την ευθύνη της Κ.Ο.Ε. (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου).

Για την θέση του Γραμματέα εκ των επικρατέστερων είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του νέου Προέδρου, ο Αλέξανδρος Σπυρόπουλος.

Ρόλο  αναμένεται να έχει και ο πρώην Γραμματεας του ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Ξεκαλάκης 

Πάντως στη Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν θα ορισθεί μόνο ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας .

Ρόλοι στη Κ.Ο

Οι άλλες θέσεις, που θα καλυφθούν στη Βουλή είναι αυτές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και του αναπληρωτή του, του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του αναπληρωτή του επίσης.

Το πιθανότερο είναι ότι η θητεία του Βασίλη Κεγκέρογλου ως Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα ολοκληρωθεί άμεσα . Συζήτηση γίνεται τουλάχιστον στο εππιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη να προταθεί ο Χάρης Καστανίδξης για την θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας , αν βέβαια και ο ίδιος συμφωνήΠΑΣΟΚ,σει και το αποδεχθεί.

Για τους δύο Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους , είναι πιθανόν η μία θέση να καταληφθεί από γυναίκα . Τα ονόματα που κυκλοφορούν  είναι της Ευαγγελίας Λιακούλη, της Χαράς Κεφαλίδου και της Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες διάθεση του νέου επιτελείου της Χ. Τρικούπη είναι να παραμείνει ο Ανδρέας Λοβέρδος τομεάρχης Εξωτερικών, εφόσον το επιθυμεί βεβαίως και ο ίδιος.

Βουλευτές που ακούγεται ότι θα έχουν ρόλους θεωρούνται οι Απόστολος Πάνας, Γιώργος Φραγγίδης και ίσως Γιώργος Μουλκιώτης.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago