«Μάχη» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης μετά τις ανακοινώσεις Τσίπρα: Για επίθεση στον κοινοβουλευτισμό μιλάει η κυβέρνηση – Για παραλήρημα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Εντείνεται η «μάχη» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με αφορμή τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από το κοινοβουλευτικό έργο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου» με την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντά κάνοντας λόγο για «παραλήρημα» του κ. Οικονόμου.

Η ανακοίνωση της του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου

«Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά» ανέφερε ο κ. Οικονόμου για την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από το κοινοβουλευτικό έργο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης» ενώ, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για κατήφορο εκτός ορίου και ότι έχει γίνει «απόλυτα επικίνδυνος» καθώς «επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει».

Σε συνέχεια της άνευ προηγούμενου πολεμικής, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα έμπλεο «μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας» ενώ τον κατηγόρησε επιπλέον ότι «δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας».

«Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας» καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήκωσε το γάντι και δημοσίευσε απάντηση στα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κάνοντας λόγο για «παραλήρημα του κ. Οικονόμου», το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «το παραλήρημα του κ. Οικονόμου αποκαλύπτει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη μπροστά στο δημοκρατικό κύμα που θα τον σαρώσει σε λίγους μήνες στις εκλογές».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως «θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για “ολοκληρωτισμό” εκείνοι που επιχείρησαν με ολοκληρωτικό τρόπο να χειραγωγήσουν το σύνολο της δημόσιας ζωής του τόπου με τις υποκλοπές. 

Θέλει πολύ θράσος να μιλούν για τον προσανατολισμό της χώρας εκείνοι που την διέσυραν διεθνώς. 

Θέλει πολύ θράσος να μιλούν για τον Κοινοβουλευτισμό εκείνοι που δίνουν άδεια στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να κάνει συγκεντρώσεις ως “πολιτικό κόμμα”» και καταλήγει στον ίδιο τόνο σημειώνοντας επιπλέον ότι «Εντέλει, θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «τραμπισμό» εκείνοι που έχουν ξεπατικώσει τις μεθόδους Τραμπ για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω των προσωπικών δεδομένων».

Δ. Μιχαηλίδου: Κοινωνική αναγκαιότητα η επανένταξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας

KKE για την προεκλογική αντιπαράθεση: «Ο λαός να απορρίψει τους εκβιασμούς όλων εκείνων που τον έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα»

Η διευκρίνιση από «Το Βήμα» που θύμισε τις δηλώσεις Στουρνάρα στο Ειδικό Δικαστήριο: «δεν προέκυψε από τον σχετικό έλεγχο ότι τα χρήματα αυτά κατέληξαν στο Documento»

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago