Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Η πρώτη «επίθεση» στην κυβέρνηση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εγκαλεί την κυβέρνηση ότι μετατρέπει την ΕΥΠ σε Δεξιά Υπηρεσία Πληροφοριών και τονίζει πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι ταυτίζει απόλυτα το δήθεν «επιτελικό κράτος» με το «κομματικό»

Σε μια σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης για την τροπολογία που προβλέπει τη μετάταξη υπαλλήλων της ΕΥΠ προχώρησε το Κίνημα Αλλαγής λίγες ώρες μόλις από την εκλογή του νέου προέδρου του,  καταγγέλλοντας πως «τέτοιος ομαδικός πολιτικός διωγμός υπαλλήλων που υπηρετούν σε μια τόσο κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια υπηρεσία δεν έχει ξανασυμβεί».

Κομματικό το επιτελικό κράτος

Πρόκειται για την αντιπολιτευτική «πρώτη» του Νίκου Ανδρουλάκη καθώς στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ εγκαλείται η κυβέρνηση ότι μετατρέπει την ΕΥΠ σε Δεξιά Υπηρεσία Πληροφοριών και τονίζει πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι ταυτίζει απόλυτα το δήθεν «επιτελικό κράτος» με το «κομματικό». Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μετασχηματιστεί και σε παρακράτος. Χρειάζεται τώρα δημοκρατική εγρήγορση».

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

«H τροπολογία για την μετάταξη υπαλλήλων της Ε.Υ.Π. και ειδικά του προσωπικού που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Γ’ της Διεύθυνσης Β’ Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών (Δ.ΣΥ.Α.Π.-Β), σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτει με τρομακτικό τρόπο για το εθνικό συμφέρον και το κράτος δικαίου, το σχέδιο μετατροπής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε Δεξιά Υπηρεσία Πληροφοριών.

»Τέτοιος ομαδικός πολιτικός διωγμός υπαλλήλων που υπηρετούν σε μια τόσο κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια υπηρεσία δεν έχει ξανασυμβεί την περίοδο της ομαλότητας της δημοκρατίας, αν εξαιρέσουμε την περίοδο 1990-1993.

»Μάλιστα, για την πλήρη εκτέλεση του τρέχοντος σχεδίου άλωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η κυβέρνηση συγκρότησε σχετικά πρόσφατα την εν λόγω Υποδιεύθυνση Γ’, για την στελέχωση της οποία μετακινήθηκαν από άλλες θέσεις της Ε.Υ.Π, οι υπάλληλοι που σήμερα μετατάσσονται βίαια.

»Φαίνεται δηλαδή ότι εξυφάνθηκε ένα σχέδιο συγκέντρωσης των ανεπιθύμητων πολιτικά υπαλλήλων σε μια νέα υποδιεύθυνση, ώστε από εκεί να μεταταχθούν με μία διάταξη εκτός Ε.Υ.Π.

»Και διαγράφεται επίσης ισχυρά και η δεύτερη φάση του σχεδίου, όπου οι κενές θέσεις της Υποδιεύθυνσης Γ’ θα καλυφθούν προφανώς από αρεστούς υπαλλήλους.

»Έτσι, για χάρη του πλήρους κομματικού ελέγχου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από την κυβέρνηση της Ν.Δ., δεν διστάζουν να υπονομεύσουν τους σκοπούς της αρμόδιας διεύθυνσης που αφορούν στην εθνική ασφάλεια, την προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος και εν γένει των εθνικών συμφερόντων, καταδιώκοντας υπαλλήλους με πολυχρόνια εμπειρία, επειδή δεν ταιριάζουν πολιτικά με τις νεοδημοκρατικές επιθυμίες.

»Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι ταυτίζει απόλυτα το δήθεν «επιτελικό κράτος» με το «κομματικό». Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μετασχηματιστεί και σε παρακράτος. Χρειάζεται τώρα δημοκρατική εγρήγορση».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago