Πολιτική

Νέα επίθεση Αχτσιόγλου στην κυβέρνηση: «Εντελώς αντιφατικές οι δικαιολογίες για τις υποκλοπές»

Με φόντο τις νέες αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τη διασύνδεση της Intellexa του Predator με την Krikel και του «Documento» για την φερόμενη παρακολούθηση της Ντόρας, του Κώστα και της Αλεξίας Μπακογιάννη, η Έφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «εντελώς αντιφατικές» τις δικαιολογίες της για τις υποκλοπές.

Μιλώντας στο Mega η πρώην υπουργός είπε ότι η υπόθεση των υποκλοπών αποτελεί «το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής περιόδου, αποδεδειγμένο με διαβεβαίωση της ΑΔΑΕ». Πρόσθεσε επίσης ότι «επί σχεδόν δύο χρόνια παρακολουθούνταν η στρατιωτική ηγεσία της χώρας από την ΕΥΠ, η ευθύνη της οποίας ανήκει στον κ. Μητσοτάκη με δική του επιλογή».

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός «επέλεξε να παρακολουθεί τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης, δημοσιογράφους και πολιτικούς. Αυτή η ευθύνη τον βαραίνει σε ό,τι αφορά την παραβίαση του Συντάγματος, αλλά και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας».

Παραλλήλως σχολίασε ότι «όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει διάφορες δικαιολογίες, οι οποίες είναι εντελώς αντιφατικές μεταξύ τους». «Κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης προχθές να υποστηρίζει ότι πρόκειται για νόμιμες επισυνδέσεις. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε λόγος να γίνουν και όχι μόνο ότι ακολουθήθηκε η διαδικασία. Νόμιμη επισύνδεση σημαίνει ότι υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας, δηλαδή ότι αυτοί οι άνθρωποι, που είναι υπεύθυνοι για να διαφυλάσσουν την ασφάλεια της χώρας, θεωρούνταν για δύο χρόνια κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της χώρας» και μάλιστα «κάθε δύο μήνες ανανεωνόταν η εντολή παρακολούθησης» εξήγησε η Έφη Αχτσιόγλου.

Τέλος απαντώντας στον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος έθεσε το ερώτημα μήπως οι Αρχηγοί των Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθούνταν για “δική τους προστασία”, σχολίασε: «Δεν περίμενα πως θα επαναλαμβάνατε σήμερα το ασόβαρο επιχείρημα ότι τους παρακολουθούσατε για να τους προστατεύσετε».

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago