Πολιτική

Κώστας Τσιάρας: Η δημόσια συζήτηση για το θέμα Κασιδιάρη έχει εξαντληθεί

Για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, η πλειονότητα των οποίων άπτεται και του χαρτοφυλακίου του, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξή του στο ACTION24. Ο Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με την ΑΔΑΕ, την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, την υπόθεση Καλογρίτσα, αλλά και για τη ρύθμιση με την οποία επιχειρείται να αποκλειστεί από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Σε ό,τι αφορά την ΑΔΑΕ και την υπόθεση Ράμμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε ότι έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες απαντήσεις, ενώ για την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ ανέφερε ότι ο Νόμος είναι πολύ σαφής. «Από κει και πέρα σε ό,τι αφορά τη συζήτηση στη Βουλή και πάλι ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα δεν γίνεται να μιλάει για συγκεκριμένα ονόματα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας, όταν ο κ. Ράμμος στην επιστολή του δεν απαντάει με συγκεκριμένα ονόματα κάτι που σημαίνει ότι, προφανώς, ήταν σε γνώση του κ. Τσίπρα πράγματα τα οποία δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού» είπε ο κ. Τσιάρας.

Παραμένοντας δε στο πλαίσιο όσων είπε ο ίδιος ο Μητσοτάκης στη Βουλή πρόσθεσε ότι «εδώ υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό», για το οποίο υποστήριξε ότι «κληθείς να το απαντήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για άλλη μια φορά, με τη γνωστή του τακτική, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Καλογρίτσα ο κ. Τσιάρας είπε ότι «υπάρχουν πάρα πολλές μαρτυρίες, οι οποίες όσο προχωρούν τα Ειδικά Δικαστήρια, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και αντιλαμβάνομαι ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνονται κυρίως σε ορισμένα στοιχεία, τα οποία και το πολιτικό σύστημα, αλλά πολύ περισσότερο η ελληνική κοινωνία δεν γνώριζε». Πρόσθεσε επίσης πως σε ό,τι αφορά την δική του εκτίμηση είναι ότι «υπάρχουν καθορίστηκες μαρτυρίες που μιλάνε για διακίνηση μαύρου χρήματος με στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης». «Αυτό είναι θέμα που και πρέπει να διαλευκανθεί και πρέπει να απαντηθεί» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι όσο δεν υπάρχουν απαντήσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα ερωτήματα διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται οι υποψίες.

Τέλος, σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές εκτίμησε ότι «η δημόσια συζήτηση έχει εξαντληθεί» και υποστήριξε ότι «είναι η στιγμή που τα πολιτικά κόμματα πρέπει να σταθούν με ευθύνη απέναντι σε κάποιες εξελίξεις, οι οποίες αφορούν στην ίδια την ουσία της Δημοκρατίας, αλλά πρέπει να ξεπεράσουν τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, μιας και πιστεύω ότι τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέροντα για τέτοιου είδους αντιπαράθεση». Άφησε βεβαίως αιχμές στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις αντιδράσεις τους στο περιεχόμενο της κυβερνητικής πρότασης.

Οι ειδήσεις σήμερα

Απαξίωση της ηγεσίας του στρατού από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο μπροστά στις κάμερες

Παρακολουθούσαν ακόμη και την οικογένεια Μπακογιάννη – Τι αποκαλύπτει το Documento

Εγκρίθηκε το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ – Ποιες περιφέρειες είναι σε εκκρεμότητα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago