Πολιτική

Απίστευτες εξηγήσεις από βουλευτές της ΝΔ για τις παρακολουθήσεις – Για «παρέλαση γελοιότητας» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα αφηγήματα και απίστευτες εξηγήσεις καταφεύγουν βουλευτές της ΝΔ, δύο εικοσιτετράωρα μετά την καταψήφιση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο του κεντρικού αφηγήματος του Μαξίμου περί «άγνοιας» και «ρυπαρών δικτύων» ακούστηκαν το Σάββατο απόψεις κυβερνητικών βουλευτών που ξεπερνούν του «Κλουζώ» του Χατζηδάκη και τα «μαθήματα κανονικότητας» του Άδωνη Γεωργιάδη.

Στο πλαίσιο αυτό, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις Κουμουτσάκου περί «προστασίας των παρακολουθούμενων», όπως και οι δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρ, ο οποίος έκανε συγκρίσεις με ανάλογες καταστάσεις στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ρωσική εισβολή.

«Εγώ, ως Γιώργος Κουμουτσάκος, επειδή έχω μία μακρά θητεία στο Υπουργείο Εξωτερικών και είμαι εξοικειωμένος με το τι είναι απόρρητο και πώς πρέπει να προστατεύεται, θέλω να σας κάνω μία ερώτηση: Αποκλείεται οι παρακολουθήσεις αυτές για εθνική ασφάλεια να γινόντουσαν για προστασία των παρακολουθουμένων;» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτηση για την καταγγελλόμενη παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το θέμα το άνοιξε ακόμη περισσότερο ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος έκανε συγκρίσεις ανάμεσα στις αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις στην Ελλάδα με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ρωσική. «Το μισό υπουργικό συμβούλιο και αρχηγοί μυστικών υπηρεσιών και οτιδήποτε… κατηγορήθηκαν για διαφθορά και παραιτήθηκαν», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Κίεβο παρακολουθεί ανθρώπους που βρίσκονται «τόσο ψηλά», ακόμη και υπουργούς.

Απαντώντας στις δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «αυτοεξευτελισμό» από πλευράς βουλευτών της ΝΔ, προκειμένου «να δικαιολογήσουν το “ναι” στο παρακράτος Μητσοτάκη». Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει επίσης ότι «κατανοούμε την άβολη θέση τους, αφού άλλοι για την καρέκλα και άλλοι γιατί εκβιάζονται από τις παρακολουθήσεις, ψήφισαν υπέρ των υποκλοπών ακόμα και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τα δισ. των εξοπλιστικών».

Οι ειδήσεις σήμερα

Επιφυλακτικοί οι καλλιτέχνες στην εξαγγελία Μητσοτάκη – Δεν αναστέλλει την απεργία το ΣΕΗ, χωρίς έμπρακτη λύση

Νέες αποκαλύψεις για τις εταιρείες που φέρονται να συνδέονται με το Predator φέρνει στο φως η ΕφΣυν – Τι ερευνούν οι εισαγγελείς

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago