Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: Με λογική «μπουφέ» η κυβέρνηση στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας

«Η ΝΔ αυτό το τριήμερο είχε μια γραμμή “μπουφέ”, έλεγε ο καθένας τα πάντα. Ακούσαμε ότι όλα είναι νόμιμα, ακούσαμε ότι έγιναν από ρυπαρά δίκτυα και ακούσαμε ότι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Αν όλα έγιναν νόμιμα όμως, τότε γιατί θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη;» είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας την στάση της κυβέρνησης στην συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας για τις παρακολουθήσεις.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΕΡΤ News, ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης, υπενθυμίζοντας ότι «όταν έγινε γνωστή αρχικά η παρακολούθηση Κουκάκη και Μαλιχούδη, η κυβέρνηση κατήργησε τη δυνατότητα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει τον πολίτη μετά τη λήξη της παρακολούθησης».

Πρόσθεσε επίσης ότι «στη συνέχεια, όταν αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ήρθε η παραίτηση του κ. Δημητριάδη και του τότε διοικητή της ΕΥΠ –που άλλαξαν το νόμο για να τον τοποθετήσουν γιατί δεν είχε τα προσόντα» και αναρωτήθηκε: «όταν τους έδιωχνε ο κ. Μητσοτάκης δεν τους ρώτησε μήπως παρακολουθούσαν και κανέναν άλλον;».

Σύμφωνα με τον Νάσο Ηλιόπουλο «η ΝΔ θέλει να μας πείσει ότι επί δύο χρόνια η ΕΥΠ παρακολουθούσε πέντε ανθρώπους από την ηγεσία του στρατεύματος και δεν το ήξερε ο κ. Μητσοτάκης». Και διερωτήθηκε: «Τότε ποιος είναι ο πρωθυπουργός στη χώρα;» για να προσθέσει ότι «αν δεχτούμε ότι όντως υπήρχε ρυπαρό δίκτυο, τότε ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι επί ηγεσίας του “χάσαμε” την ΕΥΠ, ότι η ΕΥΠ έγινε κάτι σαν ανεξάρτητο κράτος». «Αυτό σημαίνει ότι είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια» είπε.

Ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για το πώς ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε ονόματα ανθρώπων που πιθανόν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση και τα συμπεριέλαβε στο αίτημά του προς τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ και απάντησε με αναφορές στα δημοσιεύματα του τελευταίου διαστήματος. Υπογράμμισε μάλιστα ότι «η πρώτη εφημερίδα που έγραψε για παρακολουθήσεις επτά προσώπων από την ΕΥΠ ήταν η Καθημερινή» και διερωτήθηκε: «κανένας από την κυβέρνηση δεν ρώτησε την Καθημερινή από πού βρήκε αυτήν την πληροφορία».

Ανέφερε επίσης ότι και το Βήμα είχε γράψει τα ονόματα των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί στην ΕΥΠ για να κάνουν χρήση του Predator, προσθέτοντας ότι «δεν το διέψευσε η κυβέρνηση ούτε κανένας ρώτησε τον όμιλο Μαρινάκη πώς το βρήκε αυτό». Σημείωσε επίσης ότι «όταν βγήκαν στον Τύπο τα ονόματα, ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε αρχικά τον κ. Μητσοτάκη και δεν πήρε απάντηση».

Έκλεισε δε την αναφορά στο όλο θέμα, τονίζοντας: «Το ότι συζητάμε αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να μάθουμε την αλήθεια. Αμφισβητούν ότι έγιναν αυτές οι παρακολουθήσεις; Δεν το έχει αμφισβητήσει η κυβέρνηση, άρα θεωρούμε ότι η ΕΥΠ όντως παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και την ηγεσία του στρατού. Και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο κ. Χατζηδάκης, για παράδειγμα, είναι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Μπορώ να σας τεκμηριώσω ότι είναι επικίνδυνος για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά δεν είναι για την εθνική ασφάλεια».

Οι ειδήσεις σήμερα

Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη κατά Τσίπρα και Ράμμου – Ισχυρίστηκε ότι έσπασαν το απόρρητο της ΕΥΠ

Έρχονται νέα μπλόκα – Πότε βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες της Θεσσαλίας

Αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας ο Fitch

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago