Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί θεωρούν ότι η εκλογή Ανδρουλάκη δεν θα τους βλάψει, αλλά ίσως πάρει ψήφους από τη Ν.Δ.

Στη σκιά των εσωκομματικών διαξιφισμών των τελευταίων ημερών και της πανηγυρικής εκλογής Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ συνεδριάζει αυτή την ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση για τον προϋπολογισμό που ξεκινάει στη Βουλή, ωστόσο είναι σχεδόν αδύνατο να μην υπάρξουν αναφορές τόσο στις διαφοροποιήσεις Ξανθού-Φίλη σε σχέση με την ύπαρξη των ΜΕΘ για vip όσο και στην επόμενη μέρα του ΚΙΝΑΛ. Όσον αφορά το δεύτερο σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και του έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη του, ενώ δεν αποκλείεται και μια συνάντησή τους το επόμενο διάστημα.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε εξάλλου ήδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα του κοινοβουλίου επιχειρούν μια πρώτη προσέγγιση με τον νέο αρχηγό προκειμένου να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις διαθέσεις του με ορίζοντα το μέλλον και τις… κάλπες. Στην Κουμουνδούρου πάντως θεωρούν ότι ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ θα κριθεί στην πράξη και στις θέσεις που θα πάρει απέναντι στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Περιμένουν δηλαδή να δουν τις τοποθετήσεις του καθώς μέχρι σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αναλωθεί σε γενικόλογες αναφορές, χωρίς σαφές στίγμα και προγραμματικές προτάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάντως έχει προειδοποιήσει τι ακριβώς περιμένει. Δύο φορές την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για τη δημοκρατική παράταξη που δεν μπορεί παρά να είναι απέναντι στην κυβέρνηση της Δεξιάς, αν θέλει να λέγεται δημοκρατική και προοδευτική. Όπως ανέφεραν εξάλλου στελέχη της Κουμουνδούρου, «δεν φτάνει να λες πως είσαι προοδευτικός, πρέπει να το αποδεικνύεις κιόλας».

Από εκεί και πέρα στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν θεωρούν ότι η εκλογή Ανδρουλάκη θα έχει αντίκτυπο στα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως πιστεύουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. Με τη φθορά της κυβέρνησης να μεγαλώνει μέρα τη μέρα υπάρχει η πεποίθηση ότι αν χάσει κάποιος απ’ αυτή τη διαδικασία είναι η κυβέρνηση, την οποία πολλοί κεντρώοι ψηφοφόροι θα εγκαταλείψουν για να ενισχύσουν τη νέα προοπτική που ανοίγεται στο ΚΙΝΑΛ. 

Δημήτρης Τερζής

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago