Πολιτική

Ευθεία επίθεση Ανδρουλάκη: Ο πρωθυπουργός δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του για την θεσμική εκτροπή

Σε ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τον πως δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του για την θεσμική εκτροπή.

Σε γραπτή του δήλωση που δημοσιέυτηκε το απόγευμα της Παρασκευής (27/1) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε την ύστατη ευκαιρία να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, λίγο πριν την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Όμως επέλεξε το σιωπητήριο, γιατί φαίνεται ότι δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του για τη θεσμική εκτροπή, που έχει εκθέσει διεθνώς της χώρα μας».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως «το βεβαρημένο ιστορικό της υπονόμευσης των θεσμών κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν τον αθωώνει για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και την οργάνωση του παρακρατικού δικτύου παρακολουθήσεων».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη τόνισε : «…είστε ένοχος για την συγκάλυψη του σκανδάλου, για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, για την προστασία των επιχειρηματιών, που σχετίζονται με τα παράνομα λογισμικά. Ποια είναι τελικά τα ρυπαρά δίκτυα; Μήπως οι μέχρι πρότινος συνεργοί του Μεγάρου Μαξίμου, είναι οι σημερινοί πληροφοριοδότες του ΣΥΡΙΖΑ;».

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν θα αφήσει να μετατραπούν σε δημόσια πολιτική, πρακτικές εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όλα αυτά οδηγούν το πολιτικό σύστημα σε απαξίωση και κρίση εμπιστοσύνης, ενώ προσδιόρισε το δίλημμα των εκλογών: «Ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας, ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για να εξασφαλίσουν στην πατρίδα μας κοινωνική ειρήνη, προοπτική και ευημερία», υπογράμμισε και κατέληξε με αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Tέλος, μια υπενθύμιση: Δημοκρατική Παράταξη με αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν υπάρχει, κύριε Τσίπρα».

Προγραμματίστηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στα γραφεία του κόμματος και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο Divani Caravel θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι η έγκριση των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ενώ στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η πολιτική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Χατζηδάκης: Πρόσθετη παρέμβαση για το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις

Κουτσούμπας: Θα συνεχίσουμε τη μομφή και μετά τις εκλογές

Ο φόβος του πρωθυπουργού μετά την ψηφοφορία

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago