Πολιτική

Κουτσούμπας: Θα συνεχίσουμε τη μομφή και μετά τις εκλογές

Την υπερψήφιση, από το ΚΚΕ, της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε με την ομιλία του στη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ωστόσο, ότι «η πραγματική μομφή είναι μέσα στους αγώνες του λαού μας και αυτή τη μομφή την καταθέτει με συνέπεια μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα και θα συνεχίσει να την κάνει και μετά τις εκλογές».

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα των παρακολουθήσεων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «η ίδια η PEGA αναφέρει πως 14 χώρες εμπλέκονται στην αξιοποίηση του παράνομου λογισμικού». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ακόμη και η κυβέρνηση της Ισπανίας που έχει ως πρότυπο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε πως παρακολούθησε 18 άτομα που εμπλέκονταν με δράσεις αυτονομιστών».

Εξαπολύοντας μάλιστα ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο γ.γ. του ΚΚΕ άσκησε κριτική για όλη την ατζέντα και όχι μόνον για το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Γιατί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέσατε πρόταση μομφής για την εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης κατά της πανδημίας με την οποία χάθηκαν και χάνονται τόσες ζωές; Γιατί δεν καταθέσατε μομφή για την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία;» διερωτήθηκε.

Συνεχίζοντας μάλιστα την κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψηφίσατε το ψήφισμα που καλούσε τα κράτη-μέλη να αυξήσουν τους εξοπλισμούς προς τον Ζελένσκι που θρέφει στους κόλπους του ναζί. Μαζί ψηφίσατε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό. Μαζί χειροκροτούσατε τους ναζί του Αζόφ που μίλησαν στη Βουλή. Μόνο τα έδρανα του ΚΚΕ ήταν άδεια εκείνη την ημέρα». 

Αναφερόμενος και πάλι στο θέμα των παρακολουθήσεων, ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι ο Περισσός είναι υπό παρακολούθηση από το 2016 και άσκησε κριτική σε όλα τα κόμματα. «Τόσο εσείς της κυβέρνησης όσο και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτεί ακόμα πιο βαθιά στο σκοτάδι η υπόθεση παρακολουθήσεων του ΚΚΕ» είπε χαρακτηριστικά. «Η Ν.Δ. βρείτε την ευκαιρία να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει λερωμένη τη φωλιά του, δε την έπιασε ο πόνος τώρα για το ΚΚΕ. Υπήρχε κρούσμα και το 2020 και το τελευταίο κρούσμα έγινε τον Απρίλιο του 2022. Και επί των ημερών σας συνεχίσατε το θάψιμο της αλήθειας» πρόσθεσε.

Στην ομιλία του, με την οποία ξεκίνησε η μάχη των αρχηγών στη Βουλή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε επίσης τις διαφορές του ΚΚΕ από τα υπόλοιπα κόμματα. «Κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων, οι διαφορές που έχουμε δεν είμαι μόνο πολιτικές και ιδεολογικές, είναι και αξιακές» είπε και ανέφερε ως παράδειγμα τη στάση των κομμάτων έναντι των πολικών και κυρίως της νεολαίας.

Οι ειδήσεις σήμερα

Νέο «μήνυμα βόμβα» Βενιζέλου στην κυβέρνηση: «Παράνομες οι παρακολουθήσεις των αρχηγών του στρατεύματος»

Παρέμβαση Βαρουφάκη από την Κούβα: Φυσικά και ψηφίζουμε υπέρ της μομφής, αλλά δεν αρκεί το να φύγει ο Μητσοτάκης

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago