Πολιτική

Στη Χαριλάου Τρικούπη ο Ανδρουλάκης για τη διαδικασία παράδοσης- παραλαβής

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, για τη διαδικασία παράδοσης παραλαβής, μετέβη το πρωί ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επικράτησε στον χθεσινό δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών με 67,9% έναντι 32,1% του Γιώργου Παπανδρέου.

Κατά την είσοδό του στην Χαριλάου Τρικούπη ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μια μεγάλη μέρα τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει «μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή», «φωνή ρεαλισμού», με στόχο να αλλάξει ο τόπος και να πάμε σε μια εποχή όπου τα κόμματα θα δίνουν λύσεις και δεν θα είναι κλειστοί και πελατειακή μηχανισμοί, οι οποίοι δεν βοηθούν ο κόσμος να πάει μπροστά. Νωρίτερα, άφησε λουλούδια στους τάφους της Φώφης Γεννηματά και του Ανδρέα Παπανδρέου στο Α’ Νεκροταφείο.

Μετά το θρίαμβό του χθες βράδυ ο ίδιος έστειλε μήνυμα ενότητας υποστηρίζοντας πως «η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε» και υποσχέθηκε να μετατρέψει «τη μεγάλη νίκη της παράταξης σε μια νίκη της Ελλάδας» υπερασπιζόμενος την παρακαταθήκη της προκατόχου του για πολιτική αυτοδυναμία.

Ενδιαφέρον έχουν οι πρώτες κινήσεις του νέου προέδρου, καθώς πρέπει να ορίσει τα πρόσωπα που θα τον εκπροσωπούν στη Βουλή, πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και γραμματέα Κ.Ο.

Σημειώνεται ότι πάνω από 206.000 πολίτες συμμετείχαν στις χθεσινές κάλπες. Σχολιάζοντας το γεγονός ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Μιχάλης Κατρίνης, μίλησε το πρωί για «καθαρή, ισχυρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και προοπτικής της παράταξης». Όταν ρωτήθηκε («Πρώτο Πρόγραμμα») εάν θα είναι ο ίδιος επικεφαλής της Κ.Ο., απάντησε πως η όποια απόφαση ληφθεί, θα είναι προσωρινή μέχρι τις επόμενες εκλογές. «Η παράταξη έχει πρόεδρο, ο οποίος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι μέσα στην βουλή για να δίνει τις μάχες, όπως τις δίνει και εκτός βουλής» είπε.

Σήμερα o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικοινώνησαν με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρούν για την νίκη του, όπως έκανε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντίπαλός του, Γιώργος Παπανδρέου.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago