Πολιτική

Ευθεία εμπλοκή Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου με Καλογρίτσα κατήγγειλε ο Νίκος Παππάς

Αποκαλύψεις για την υπόθεση που εκδικάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο έκανε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παπάς. Μιλώντας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας έθεσε και ερωτήματα για τη στάση των βουλευτών της ΝΔ στο μείζον θέμα των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να πειθαναγκάσει το πολιτικό σύστημα μέσω των παρακολουθήσεων. «Μας ρωτάγατε αν εμπιστευόμαστε τον κ. Φλώρο, ενώ είχε αποδειχθεί ότι ο πρώτος που δεν τον εμπιστευόταν ήταν ο Μητσοτάκης. Γιατί δεν τον εμπιστευόταν; Γιατί ήταν υπό παρακολούθηση ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων; Έχετε εξετάσει το ενδεχόμενο το υλικό της παρακολούθησής του να έχει πέσει στα χέρια υπηκόων άλλης χώρας;» διερωτήθηκε.

Απευθυνόμενος μάλιστα στους βουλευτές της ΝΔ και κυρίως σε όσους έχει καταγγελθεί ότι τελούσαν υπό παρακολούθηση, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης που μίλησε νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς σχολίασε ότι δεν έχει υποβληθεί «ούτε μία μήνυση από τους παρακολουθούμενους στους παρακολουθητές τους». Και διερωτήθηκε ξανά: «Τι σας δένει με τον κ. Μητσοτάκη; Τι σας κρατά μαζί; Η πρώτη ύλη των παρακολουθήσεων;».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για το Ειδικό Δικαστήριο, τονίζοντας: «Παλιά σας τέχνη, κόσκινο. Συκοφαντίες πολιτικών αντιπάλων και ειδικά δικαστήρια, που στήσατε για να δώσετε ένα πολιτικό παράδειγμα. Ότι, δηλαδή, οι έχοντες και κατέχοντες δεν πρέπει να παρενοχλούνται και να πληρώνουν τους φόρους τους, ότι κακώς πληρώσανε και κακώς ελέγχθηκαν, ότι δεν πρέπει να ελεγχθούν ξανά».

Αναφερόμενος, μάλιστα, σε όσα προκύπτουν κατά την δικαστική διαδικασία, τόνισε ότι «έχουν παρελάσει οι μάρτυρες, ο ένας μετά τον άλλον, και είπαν ότι “ούτε είδαν ούτε άκουσαν για τον Παππά”, πλην της κυρίας Διαμαντή, η οποία θα κληθεί στη δικαιοσύνη για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, μετά τη μήνυση που κατέθεσα».

Σε ό,τι αφορά το ημερολόγιο της κας Διαμαντή είπε ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας με τον δικηγόρο του, Ανδρέα Λοβέρδο, «έστειλαν συστημένο ραβασάκι, παρουσιάζοντας ραντεβού Καλογρίτσα-Θεοδωρικάκου. Με τον κ. Θεοδωρικάκο να έχει διπλή ιδιότητα τότε. Και συνεταίρος του κ. Καλογρίτσα στην GPO με 50% – 50% και σύμβουλος στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη». «Η πολιτική και επιχειρηματική εμπλοκή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, διά του κ. Θεοδωρικάκου, είναι λοιπόν ευθεία» σημείωσε.

Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέψω να κηλιδώσει μια κρυστάλλινη πορεία 38 ετών για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές επιδιώξεις». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε επίσης για πανικό που φτάνει στην ποινικοποίηση κοινωνικών σχέσεων, προκαλώντας νέα παρέμβαση του Νίκου Παππά, ο οποίος επανήλθε ρωτώντας τον «τι θεωρεί ότι τον κηλιδώνει»: το ότι «ήταν συνεταίρος του κ. Καλογρίτσα, το ότι ήταν σύμβουλος στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη ή μήπως και τα δύο μαζί, ταυτόχρονα;».

Οι ειδήσεις σήμερα

Πρόταση δυσπιστίας: Το χαρτί της ενότητας παίζει ο Μητσοτάκης – Ρήγματα και αντιμητσοτακικό μέτωπο επιδιώκει ο Τσίπρας

Σαρανταοκτάωρη απεργία του ΣΕΗ με αίτημα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago