Πολιτική

Ομιλία «οδηγός» από τον Χατζηδάκη – Κάλυψε Μητσοτάκη, ανακάλυψε «Κλουζώ» στην ΕΥΠ και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ

Ενδεικτική για τη στάση που θα κρατήσουν στη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, κατά τη συζήτηση του σκανδάλου των υποκλοπών, ήταν η ομιλία του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, το όνομα του οποίου ήταν από τα πρώτα που διέρρευσαν ως στόχος παρακολούθησης. Στην παρέμβασή του, ο υπουργός Εργασίας κάλυψε για άλλη μία φορά τον πολιτικό προϊστάμενό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, επιρρίπτοντας τις όποιες ευθύνες σε αόρατους «Κλουζώ» μέσα στην ΕΥΠ.

Αν και δήλωσε ο… πιο ενοχλημένος Έλληνας από την υπόθεση, τονίζοντας ότι  θέλει την ταχύτερη διαλεύκανσή της από τη Δικαιοσύνη, ο Κωστής Χατζηδάκης δεν μπήκε στην ουσία ούτε των αποκαλύψεων ούτε των στοιχείων που προκύπτουν από την έρευνα της ΑΔΑΕ. Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε γενικά και αόριστα σε «πράκτορες 000» και «Κλουζώ» εντός της ΕΥΠ για τους οποίους είπε ότι «αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να εξαντλήσουν τη φαντασία τους» σε βάρος του. Ανέφερε επίσης στη συνέχεια ότι αυτοί οι “αόρατοι πράκτορες”  «άφησαν να διαρρεύσουν τα αποτελέσματα των ανήθικων και παράνομων δραστηριοτήτων τους σε εχθρικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, για λόγους που μόνο την κυβέρνηση πάντως δεν εξυπηρετούν».

Παραλλήλως, ο Κωστής Χατζηδάκης εκθείασε τους χειρισμούς της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ιδιαίτερα την απομάκρυνση του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ. Ενέργειες για τις οποίες είπε ότι δείχνουν τον σεβασμό του πρωθυπουργού στους θεσμούς.

«Επαναλαμβάνω ότι είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, που άλλωστε χρησιμοποιείται τώρα εις βάρος του» είπε χαρακτηριστικά και, επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε: «Ενώ εγώ λοιπόν ενδιαφέρομαι να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, πέρα από τη θεσμική της διάσταση και για λόγους βαθιά προσωπικούς, έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τις κινήσεις του των τελευταίων μηνών όσο και με το περιεχόμενο της πρότασης μομφής ενδιαφέρεται πρωτίστως να ζημιώσει και να ρίξει την κυβέρνηση. Δεν το κρύβει άλλωστε. Και γι’ αυτό στοχοποιεί τον Πρωθυπουργό».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εργασίας διερωτήθηκε ποιος είναι αυτός που επικρίνει και παριστάνει τον εισαγγελέα και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις παρακολούθησης υπουργών επί ΣΥΡΙΖΑ, για τις οποίες είπε: «Τις προσυπογράφω, αλλά δεν θέλω να οξύνω περισσότερο το κλίμα». Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για «μόνιμη τοξική και εμπαθή αντιπολίτευση» και με αφορμή την υπόθεση της “μικρής Μαρίας στον Έβρο” ανέφερε: «Μαθήματα σοβαρότητας, αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας από τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά δεν δέχομαι». Υποστήριξε τέλος ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, απαντώντας εμμέσως στον υπαινιγμό του Αλέξη Τσίπρα ότι κάποιοι από τους παρακολουθούμενους μπορεί να εκβιάζονται.

Οι ειδήσεις σήμερα

Πρόταση δυσπιστίας: «Στόχος» του Τσίπρα και βουλευτές της ΝΔ

Επιστρέφει στην Αθήνα ο Μητσοτάκης – «Σύγκριση και όχι σύγκρουση» με τον Τσίπρα η στάση του απέναντι στην πρόταση δυσπιστίας

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago