Κοινωνία

Μία νεκρή και μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία – Εξασθενούν σήμερα τα φαινόμενα

Τραγικός είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας που έπληξε το Σαββατοκύριακο τη χώρα. Πολλές περιοχές σε Βόρεια Ελλάδα, Αιτωλοακαρνανία, Πελοπόννησο και Εύβοια υπέστησαν μεγάλες καταστροφές , ενώ μία 55χρονη παιδίατρος στην Πιερία,έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητο της παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Δύσκολες ώρες έζησαν 100 κάτοικοι στο Κόμμα Φθιώτιδας, όπου ΕΜΑΚ και Περιφέρεια έκαναν αγώνα για τον απεγκλωβισμό τους, λόγω της υπερχείλισης του Σπερχειού τα νερά του οποίου έφτασαν σε δεκάδες σπίτια διάφορων περιοχών της Λαμίας.

Μεγάλες καταστροφές και σε Πρώτη και Αμφίπολη των Σερρών, αφού δέντρα και στύλοι της ΔΕΗ έπεσαν σε σπίτια, ενώ ξηλώθηκαν υπόστεγα και άλλες ελαφρές κατασκευές. Πλημμύρισαν επίσης μαγαζιά στο Σιδηρόκαστρο και εκτάσεις στη Σκοτούσα.

Σπίτια, επιχειρήσεις και δρόμοι πλημμύρισαν επίσης σε Αχαΐα και πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας. Σύμφωνα με το ilialive.gr, τραγική η κατάσταση στον ποταμό Αλφειό, όπου μηχανήματα έργο παρασύρθηκαν. Στην Πρέβεζα υποχώρησε δρόμος από το Μονολίθι προς Μύτικα.

Σοβαρές καταστροφές σημειώθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία, όπου τα νερά του ποταμού Εύηνου παρέσυραν γέφυρα, ενώ ζημιές καταγράφηκαν και στην Εύβοια.

Όπως σημειώνει το meteo.gr, σε συνδυασμό με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και τον υψηλό κυματισμό, οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν καταστροφές και σε παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ οι ισχυροί νοτιάδες έφεραν διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων λόγω πτώσης δέντρων και πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές.

Εξασθενούν σήμερα τα φαινόμενα
Σήμερα αναμένονται φαινόμενα κατά τόπους και πτώση της θερμοκρασίας. Οι βροχές θα περιοριστούν από το πρωί σε Θράκη, Μακεδονία, Στερεά, Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη.

Τα φαινόμενα στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου και στη Θράκη θα είναι ισχυρότερα και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στα ορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Θράκη θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 1, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 1 έως 8, στη Θεσσαλία από 3 έως 10, στην Ήπειρο από 1 έως 11, στη Στερεά από 3 έως 11, στην Πελοπόννησο από 4 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 10, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 13, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 15, στις Κυκλάδες από 10 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 17 και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και προς το βράδυ μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και από το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται χιονόνερο κατά διαστήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα δυτικά του νομού 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago