Επιστρέφει στην Αθήνα ο Μητσοτάκης – «Σύγκριση και όχι σύγκρουση» με τον Τσίπρα η στάση του απέναντι στην πρόταση δυσπιστίας

Το στίγμα της αναμενόμενης αντιπαράθεσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, έδωσε από την Κρήτη ο πρωθυπουργός. Με την ομιλία του στο πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο του Ηρακλείου την Τετάρτη, αμέσως μετά την παρουσίαση του του αναπτυξιακού σχεδίου για την Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι επιθυμεί την «σύγκριση» και όχι την σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα. Παραλλήλως χαρακτήρισε ως «πρόλογο της ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ζητούμενο στις εκλογές του 2019 ήταν η σταθεροποίηση και η ανάταση, ενώ συμπλήρωσε ότι τα αποτελέσματα της πρώτης τετραετίας είναι «διαβατήριο» για την επόμενη. Με το βλέμμα στις εκλογές, σημείωσε επίσης ότι «όσα κατακτήσαμε με πολύ κόπο δεν πρέπει να ανατραπούν. Τίποτα από όλα αυτά για τα οποία σας μίλησα δεν είναι δεδομένο. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια».

Αναφερόμενος μάλιστα στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τους κατονομάζει, είπε «όχι μία «δεύτερη φορά στη συμφορά», αλλά μία «δεύτερη εντολή στην προκοπή». Πρόσθεσε επίσης ότι, «σε όλο το επόμενο διάστημα λίγα πραγματικά θα έχουμε να πούμε με τους εκπροσώπους του χθες» και ότι «οι πολίτες έχουν βιώσει μία τετραετία ψεμάτων και φόρων» (εννοώντας του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και «ξέρουν πλέον ποιος στην πράξη μετρά και προχωρά, και ποιος στα λόγια σκορπάει δίχως να μετρά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;», αλλά και τα ερωτήματα «τι θα είχε συμβεί αν κάποιος άλλος ήταν στο τιμόνι της χώρας και έπρεπε να διαχειριστεί τις μεγάλες κρίσεις», για τα οποία είπε ότι θα τα μετρήσουν οι πολίτες την άνοιξη, όταν θα προσέλθουν στις κάλπες.

Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας είπε ότι «ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του» και εκτίμησε ότι «αυτή η πρόταση θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς τον λαό». Αν και παραδέχθηκε για άλλη μία φορά ότι έγιναν λάθη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής γραμμής στον χειρισμό του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, κάνοντας παραλλήλως αναφορές σε «σκάνδαλα» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας μάλιστα την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, κατά την έξοδό του από την ΑΔΑΕ ανέφερε: «Μας είπε ο κ. Τσίπρας «υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας». Ναι, αλλά δικάζουν τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο». Στο ίδιο πνεύμα είπε για τον Χρήστο Ράμμο ότι «θα δούμε στην πορεία τελικά πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του», ενώ τόνισε ότι «με τον κ. Τσίπρα εγώ δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη σύγκριση».

Οι ειδήσεις σήμερα

Αρνείται τη συνεργασία με τη Majoritas η Νέα Δημοκρατία και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ανακάλυψαν νέα φαντάσματα»

Airbnb: Ισχυρή ζήτηση για Airbnb και το 2023 στην Ελλάδα – Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές (Infographic)

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago