Πολιτική

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης υπέβαλε ο Τσίπρας – Χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη εγκέφαλο του δικτύου των παρακολουθήσεων

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπέβαλε τελικά ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Βουλής, μετά τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Νωρίτερα, κατα την τοποθέτησή του, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Έχοντας στα χέρια του τα αποτελέσματα των ερευνών της ΑΔΑΕ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατονόμασε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως εγκέφαλο του «ρυπαρού δικτύου», μίλησε για μεθόδους συμμορίας και έθεσε διλήμματα στους βουλευτές της συμπολίτευσης.

Σήμερα δεν θα μιλήσουμε με αποκαλύψεις για αυτό το θέμα που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία εδώ και έξι μήνες. Σήμερα θα μιλήσουμε με στοιχεία, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΑΔΑΕ, η μοναδική εντεταλμένη από το Σύνταγμα Δημόσια Αρχή για τη διεξαγωγή τέτοιου είδους ερευνών.

Είναι καθήκον μας να αναφέρουμε αυτά τα στοιχεία για να γνωρίζει την αλήθεια ο ελληνικός λαός, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας παραλλήλως σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για απόπειρα συγκάλυψης με μεθόδους που θυμίζουν συμμορία. Έλυσε έτσι την απορία, όπως ο ίδιος ανέφερε, για το τι περιείχε ο φάκελος που κρατούσε στα χέρια του κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΑΔΑΕ και την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, Χρήστο Ράμμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύεται πλέον ότι ήταν υπό παρακολούθηση ο τέως υπουργός Ενέργειας και νυν Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, όπως και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, αλλά και άλλα μέλη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο σημείο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε το ερώτημα που είχε θέσει στον πρωθυπουργό, με το οποίο ζητούσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί εάν αποδειχθεί ότι οι κ. Χατζηδάκης και Φλώρος τελούσαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ σε νόμιμη επισύνδεση.  Θύμισε επίσης ότι τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να απαντήσει «δραπέτευσε» από τη Βουλή, αφού προηγουμένως είχε ενδυθεί τον ρόλο του προέδρου του Σώματος και είχε λήξει τη συνεδρίαση.

Επικαλούμενος τα στοιχεία της ΑΔΑΕ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι για την παρακολούθηση Χατζηδάκη, που διήρκησε οκτώ μήνες, η εισαγγελέας της ΕΥΠ πρέπει να υπέγραψε τουλάχιστον τέσσερις αιτήσεις επισύνδεσης, ενώ για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση τουλάχιστον δύο χρόνια. Στο σημείο αυτό διερωτήθηκε, γιατί η κα Βλάχου παραμένει μέχρι σήμερα στη θέση της, δίνοντας την απάντηση «γιατί είναι εκλεκτή του κ. Μητσοτάκη».

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε και στους κυβερνητικούς βουλευτές, τονίζοντας ότι όλο το σκηνικό δείχνει «ζόφο και παρακμή». Σχολιάζοντας μάλιστα ότι κάποιοι μπορεί να σιωπούν γιατί εκβιάζονται ανέφερε ότι είναι δικό τους θέμα το αν θα τα «καταπιούν» όλα αυτά. Για τον ίδιο ωστόσο και το κόμμα του, όπως και για κάθε δημοκρατικό κόμμα, σημείωσε ότι είναι καθήκον η αποκάλυψή τους.

Οι ειδήσεις σήμερα

Ηχηρή απάντηση Ράμμου σε Οικονόμου και Ντογιάκο

Στην Κρήτη ο Μητσοτάκης, εν μέσω πολιτικής θύελλας για τις παρακολουθήσεις και κινητοποιήσεων

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago