Πολιτική

Στην Κρήτη ο Μητσοτάκης, εν μέσω πολιτικής θύελλας για τις παρακολουθήσεις και κινητοποιήσεων

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να μιλήσει για το «αναπτυξιακό πρόγραμμα» της Κρήτης, την ώρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ζητήσει την παραίτησή του για τις παρακολουθήσεις και μεταφέρει στη Βουλή τον φάκελο Ράμμου για τα ευρήματα των ερευνών της ΑΔΑΕ.

Ωστόσο, και στην Κρήτη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με προβλήματα, καθώς στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στο νησί  υγειονομικοί, σεισμόπληκτοι και αγρότες έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις και είναι αποφασισμένοι να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στον ίδιο προσωπικά.

Έτσι, την ώρα που το επιτελείο του τού προετοιμάζει βόλτα στην αγορά του Ηρακλείου, οι υγειονομικοί οργανώνουν παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  το πρωί της Πέμπτης, στην πλατεία Ελευθερίας, αρκετά κοντά στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου παρουσία του πρωθυπουργού θα διεξάγεται εκδήλωση του υπουργείου Υγείας για την παρουσίαση του εθνικού προγράμματος «Υγεία Μπροστά».

Στην κινητοποίηση, εκτός από το προσωπικό του «Βενιζέλειου» και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, έχουν δηλώσει συμμετοχή και οι υγειονομικοί από τα Νοσοκομεία Ρεθύμνου, Χανίων, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας. Μία γεύση πάντως από τις προθέσεις των υγειονομικών στην Κρήτη την πήρε ήδη από χθες η κυβέρνηση στην Ιεράπετρα, όταν κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα.

Σημειώνεται ότι οι υγειονομικοί της Κρήτης, εκτός από τα πάγια θεσμικά και οικονομικά αιτήματά τους, ζητούν από την κυβέρνηση την απόσυρση των μνημονιακών σχεδίων για συγχώνευση νοσοκομείων, ειδικά στον νομό Λασιθίου. Διαμαρτυρίες εκφράζονται επίσης για την συμπεριφορά του διοικητή του ΠΑΓΝΗ έναντι των εργαζομένων, αλλά και για την εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, που πρόσφατα οδήγησε στον εξαναγκασμό σε παραίτηση της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής.

Κλίμα έντονης δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση επικρατεί όμως και μεταξύ των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου, οι οποίοι επίσης ετοιμάζονται να σταθούν απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις. Με βάση το πρόγραμμά του πάντως, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί κοντά στο Αρκαλοχώρι, καθώς θα επισκεφθεί για επιθεώρηση το εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, ωστόσο, όπως ανέφερε στην ΕφΣυν ο πρόεδρος του συλλόγου σεισμοπαθών «Η ΕΛΠΙΔΑ», Κώστας Γκαντάτσιος, δεν φαίνεται ότι θα επισκεφθεί τους 700 ανθρώπους που εξακολουθούν να διαμένουν στα λυόμενα. Κινητοποιήσεις ετοιμάζει όμως και ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης, με τους αγρότες του Ηρακλείου, των Αρχανών και των Χανίων να ξεκινούν ήδη από σήμερα.

Οι ειδήσεις σήμερα

Μια εκδήλωση, ένα ερωτηματικό και οι αντιδράσεις στελεχών του κέντρου για την κριτική στάση Βενιζέλου

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Για «τιμωρητική» διαδικασία μιλά ο Φίλης

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago