Πολιτική

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό: Ο Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση Μητσοτάκη – Οικονόμου: Κάνε πρόταση μομφής αν τολμάς

Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό καθώς ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού αποκαλώντας τον «πρωθυπουργό των υποκλοπών».

«Επισκέφθηκα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου» δήλωσε ο κ Τσίπρας βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο» ενώ επιπλέον έκανε λόγο για «δημοκρατική εκτροπή από ρυπαρό και εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε στο Μέγαρο Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον πρωθυπουργό».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για μυθεύματα ή δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά πως «μιλάμε πλέον με αποδείξεις που συνέλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια αρχή η ΑΔΑΕ κατά τον έλεγχο που διενήργησε».

Τα στοιχεία, συνέχισε ο κ. Τσίπρας «επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ που ήταν στην ευθύνη του πρωθυπουργού με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις συνομιλίες πολιτικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε μία ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να μείνει χωρίς απόδοση ευθυνών. Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί».

Τέλος, ο κ Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης».

Στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε από την πλευρά της κυβέρνησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα «παραλήρημα» δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα».

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου, προκάλεσε τον κ. Τσίπρα να προβεί σε πρόταση μομφής λέγοντας «Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πώς ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πώς είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το “Μάξιμο Σαράφη” που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν»

Τραβάει το νατοϊκό σχοινί ο Ενρτογάν – Ανέβαλλε επ’ αόριστον τη προγραμματισμένη συνάντηση με Σουηδία και Φινλανδία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Το twitter αποδομεί τους ισχυρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη για τις μειώσεις στις ποσότητες των συσκευασιών προϊόντων

Τα βάζει με τον Ράμμο ο Οικονόμου – Τον κατηγορεί ότι «φιλοδοξεί να καταστεί πολιτικός παράγοντας»

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago