Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι πρώτες κινήσεις μετά από τον θρίαμβο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

H σαρωτική επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στις εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ανοίγει νέα σελίδα στο κόμμα και δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό . Ο νέος πρόεδρος με τη δυναμική που του δίνει το 67,8% μπορεί χωρίς εμπόδια να εφαρμόσει το σχέδιό του για την ανασυγκρότηση της παράταξης.

Την ίδια στιγμή εντείνεται το ενδιαφέρον για τις διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς.Το ενδιαφέρον που προκάλεσε η εκλογική διαδικασία αποτυπώνεται και στις καταγραφές των δημοσκοπήσεων γεγονός που προκαλεί προσδοκίες στο ΚΙΝΑΛ για αναδιάταξη των συσχετισμών,αν συνδυαστεί και με την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εισπράξει από την κυβερνητική φθορά. Επιβεβαιώνεται πάντως ότι ο χώρος ενδιαφέρει και πάλι ένα πιο ευρύ φάσμα ψηφοφόρων.

Στις 11 το πρωί, ο νέος πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για τη διαδικασία παράδοσης παραλαβής, από τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλακη

Οι προτεραιότητες Ανδρουλάκη
Η πρώτη μέριμνα του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής επικεντρώνεται στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Αλλωστε ο ίδιος έχει τη φήμη του πολιτικού που δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κομματική λειτουργία και την δημιουργία ισχυρών μηχανισμών. Ο ίδιος εξάλλου έχει δηλώσειότι επιθυμεί «ζωντανές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως παλιά. Πράγμα που σημαίνει ότι άμεσα θα «τρέξει» ένα νέο οργανωτικό μοντέλο στο Κίνημα Αλλαγής ενώ τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το βάρος αυτό θα έχουν ήδη οργανωτική εμπειρία στο παρελθόν. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάντως αναμένεται να τεθεί επικεφαλής αυτής της προσπάθειας την οποία αναμένεται να συνοδεύσει με περιοδείες στην χώρα.

Την ίδια στιγμή όμως ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ θα δώσει σαφές στίγμα ανανέωσης. Έτσι στόχος του είναι σε κρίσιμα πόστα να αναδειχθούν περισσότεροι άνθρωποι της δικής του γενιάς. Ήδη άλλωστε υπάρχουν αρκετοί στο επιτελείο του, όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης σκοπεύει να διευρύνει τον κύκλο των προσώπων με κριτήριο την διάθεση για προσφορά.

Από τις εσωτερικές οργανωτικές διαδικασίες το μόνο ζήτημα που ο Νίκος Ανδρουλάκης θα φροντίσει να «κλείσει» άμεσα είναι αυτό της κοινοβουλευτικής ομάδας ορίζοντας τον επικεφαλής και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Σε μερικές μέρες άλλωστε θα πραγματοποιηθεί στην Βουλή η κορυφαία κοινοβουλευτική μάχη του έτους, που δεν είναι άλλη από την συζήτηση του Τακτικού Προϋπολογισμού για το 2022. Εκεί το ΚΙΝ.ΑΛ επιβάλλεται να δώσει με όσο δυνατόν περισσότερη σαφήνεια το στίγμα των θέσεων της νέας ηγεσίας του.

Σε δεύτερο χρόνο και με ορίζοντα την Άνοιξη του 2022 η και μεταγενέστερο χρόνο, το ΚΙΝ.ΑΛ θα προχωρήσει στην διενέργεια του συνεδρίου του. Μια διαδικασία που θα θεσμοποιήσει τα νέα οργανωτικά χαρακτηριστικά του Κινήματος Αλλαγής και θα δομήσει το πολιτικό του πρόγραμμα.

Ενδιαφέρον πάντως θα έχει το αν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει το επόμενο διάστημα σαφέστερο στίγμα για την αντιπολιτευτική τακτική του και το μείγμα της κριτικής του ΚΙΝ.ΑΛ σε Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago