Πολιτική

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Για «τιμωρητική» διαδικασία μιλά ο Φίλης

Ως απόπειρα της κυβέρνησης για καθήλωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών βλέπει την αξιολόγηση ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης. Τονίζει μάλιστα ότι τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης τα αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξή του και υποστηρίζει ότι η Νίκη Κεραμέως έλεγε ψέματα.  

«Όσο πάσχιζε τόσο καιρό να πείσει τους εκπαιδευτικούς για το δήθεν “μη τιμωρητικό” χαρακτήρα της αξιολόγησης η υπουργός Παιδείας, γκρέμισε στη χθεσινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης» αναφέρει, σε δήλωσή του, ο Νίκος Φίλης.

«Τι ισχυρίζεται η υπουργός; Ότι η αξιολόγηση θα έχει ως αποτέλεσμα παραπάνω μόρια για την εξέλιξη του “καλού” εκπαιδευτικού και επιπλέον επιμόρφωση για τον “κακό”» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και προσθέτει: «Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης; Ότι στο δημόσιο τομέα, δηλαδή και στην εκπαίδευση, η αξιολόγηση θα συνδεθεί με αυξήσεις μισθών για τους λίγους προφανώς που θα αξιολογούνται ως “άριστοι”. Ενώ, οι υπόλοιποι θα τιμωρούνται με μισθολογική καθήλωση που σε συνθήκες πληθωρισμού ισοδυναμούν με μείωση μισθού».

Ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ συμπεραίνει ότι από την αντίφαση των δηλώσεων «αποκαλύφθηκε έτσι ένα ακόμη ψέμα της κ. Κεραμέως» και επικρίνει την ΝΔ, αναφέροντας ότι «δεν απομακρύνθηκε ποτέ από την πολιτική μείωσης του εισοδήματος των εκπαιδευτικών. Αλλιώς, σε συνθήκες καλπάζοντος πληθωρισμού θα έκανε δεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για καθιέρωση συστήματος Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής και χορήγηση άμεσα αύξησης 10% στους μισθούς του Δημοσίου».

«Η ΝΔ απλώς “σαλαμοποιεί” την πολιτική της προκειμένου να αποπροσανατολίσει και να κάμψει τις αντιδράσεις» σημειώνει ο Νίκος Φίλης και υποστηρίζει ότι «απώτερος στόχος της κυβέρνησης, πέραν της μείωσης του εισοδήματος των εκπαιδευτικών, είναι η κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών και η ολική επαναφορά των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων που είχε υλοποιήσει ως υπουργός Δημόσιας Διοίκησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Χαρακτηρίζει επίσης ως «δούρειο ίππο» αυτής της πολιτικής την «ατομική αξιολόγηση υπό τους όρους που επιχειρεί να την εφαρμόσει η κυβέρνηση», τονίζοντας ότι «γι’ αυτό συνδέει ειδικά στους νεοπροσληφθέντες την αξιολόγηση με τη μονιμοποίησή τους, επιβάλλοντάς τους καθεστώς ομηρίας. Σε αυτή την πολιτική υψώνουν τείχη οι εκπαιδευτικοί. Σήμερα με τους αγώνες τους, αύριο με την ψήφο τους».

Ο Νίκος Φίλης σημειώνει τέλος ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως κυβέρνηση θα καταργήσει την τιμωρητική αξιολόγηση και την αναβίωση του “επιθεωρητισμού”, μισό αιώνα σχεδόν μετά την κατάργησή του» και ότι «θα επαναφέρει την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου και την ενίσχυση του ρόλου του Συλλόγου Διδασκόντων».

Οι ειδήσεις σήμερα

Στα γραφεία της ΑΔΑΕ ο Τσίπρας – Συνάντηση με τον Χρήστο Ράμμο

Επανέρχεται με ονόματα ο Παντσέρι – Σήμερα η νέα κατάθεσή του στις βελγικές αρχές

Δημοσκόπηση: Κλείνει κι άλλο η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Παραμένει η δυσαρέσκεια για το «καλάθι του νοικοκυριού»

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago