Πολιτική

Δημοσκόπηση: Κλείνει κι άλλο η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Παραμένει η δυσαρέσκεια για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Παράλληλα, μόνο ένας στους τρεις χαρακτηρίζει την οικονομική του κατάσταση ως «καλή» ή «πολύ καλή». Παραμένει η δυσαρέσκεια για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μειώνει την απόσταση από το κυβερνών κόμμα, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση, σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Συγκεκριμένα, προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION 24 και μεταδόθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00. 

Η πανελλήνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε καθώς η προεκλογική περίοδος έχει ουσιαστικά ξεκινήσει, εμφανίζει τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ 24,7%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 6,1, την Ελληνική λύση 3,3% και το ΜέΡΑ25 3,1%.

Σημειώνεται σε προηγούμενη δημοσκόπηση της RASS (που δημοσιοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2022), η απόσταση ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν στις 7,8% μονάδες. Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. συγκέντρωνε τότε ποσοστό 31,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%. Συνεπώς, μέσα σε διάστημα περίπου 1,5 μήνα, το κυβερνών κόμμα φέρεται να έχασε 0,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ να κέρδισε 1,2%.

Παράλληλα, παραμένει η δυσαρέσκεια των πολιτών σχετικά με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την ακρίβεια. Μεταξύ άλλων, οι 7 στους 10 πολίτες (69,7%) απαντούν ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» που εφάρμοσε το Υπουργείο Ανάπτυξης «μάλλον δεν έχει αποδώσει» ή «δεν έχει αποδώσει». 

Μοιραία, μόλις το 35,6% χαρακτηρίζει την οικονομική του κατάσταση ως «καλή» ή «πολύ καλή», ενώ το υψηλό 63,2% μιλά για «μέτρια» ή «κακή» κατάσταση.

► Σημειώνεται ότι σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου για την οικονομία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε ουσιαστικά σε κρεσέντο… αυτοθαυμασμού, βρίσκοντας τα πάντα ως «καλώς καμωμένα». Μάλιστα, αμφισβήτησε τη δυσαρέσκεια των πολιτών για το καλάθι του νοικοκυριού, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο ήταν τόσο επιτυχημένο, ώστε το αντέγραψε και η Γαλλία. 

Πηγή: efsyn.gr

Επίθεση και από ΠΑΣΟΚ για την συνέντευξη τύπου για την οικονομία: «Η γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη»

Θαυμαστή των κλειστών κέντρων του Ερντογάν για τους μετανάστες κατεβάζει υποψήφιο η Ν.Δ. στη Λέσβο – Τον ενέκρινε ο ίδιος ο Μητσοτάκης

Το μάθημα της Ουκρανίας δρομολογεί εξελίξεις – Δημόσια διαβούλευση για τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago