Πολιτική

Θαυμαστή των κλειστών κέντρων του Ερντογάν για τους μετανάστες κατεβάζει υποψήφιο η Ν.Δ. στη Λέσβο – Τον ενέκρινε ο ίδιος ο Μητσοτάκης

Με γνωστό ακροδεξιό θα κατέβει, όπως όλα δείχνουν, στις ερχόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία στο νομό Λέσβου. Ο λόγος για τον Άρη Χατζηκομνηνό του οποίου η υποψηφιότητα, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων, εγκρίθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Χατζηκομνηνός έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν με σχόλια που χαρακτηρίστηκαν ρατσιστικά και προσφυγοφοβικά, όπως σε ομιλία του τον Οκτώβριο του 2019 ως αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, στην οποία υπερθεμάτισε για τη χρήση του ρατσιστικού όρου «λαθρομετανάστες», ενώ επέδειξε τον θαυμασμό του στην πολιτική του Ερντογάν «που τους έχει σε κλειστά κέντρα».

Επιπλέον, στη συγκεκριμένη ομιλία, ο κ. Χατζηκομνηνός αναπαρήγαγε πλήθος fake news για «ακριβά κινητά» που διαθέτουν οι πρόσφυγες, «σπασμένα εκκλησάκια» και «εγκληματικότητα, κλοπές, βιασμούς» που, σύμφωνα με τον ίδιο, προκαλούνται επίσης από πρόσφυγες και μετανάστες ενώ δεν έλειψαν και οι εκκλήσεις για «πραγματικές αποτροπές».

Εξάλλου, ως αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, ο κ. Κομνηνός, δεν έχανε την ευκαιρία να τονίσει ότι σε «καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ενταχθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην τοπική κοινωνία» ή ότι «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτούς τους ανθρώπους, ούτε και αυτοί να ανεχθούν εμάς. Δεν υπάρχει περίπτωση ένταξης».

Οι σχέσεις και οι επαφές του κ. Χατζηκομνηνού με την ακροδεξιά της Λέσβου είναι ευρέως γνωστή στους κατοίκους του νησιού καθώς έχει παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες σε διάφορες περιπτώσεις κατηγορούμενων, όπως αυτή του διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλη Μακρυπούλια, ο οποίος είχε προβεί σε μήνυση εναντίον δημοσιογράφου που είχε αποκαλύψει τις αναρτήσεις του εκπαιδευτικού σχετικά με τον «μύθο του Πολυτεχνείου».

Τέλος, αίσθηση είχε προκαλέσει όταν ως επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου το 2013, ο κ. Χατζηκομνηνός είχε αρνηθεί να δεχθεί ψήφισμα καταδίκης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ενώ είχε επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζοντας τον ως υπεύθυνο για τους τραγικούς θανάτους στη MARFIN.

Το μάθημα της Ουκρανίας δρομολογεί εξελίξεις – Δημόσια διαβούλευση για τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Θυμήθηκε να μιλήσει για μισθούς μετά από ένα χρόνο αισχροκέρδειας

Σε καφενείο στο Αιγάλεω με συνταξιούχους ο Τσίπρας – Ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε για τις συντάξεις

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago