Πολιτική

Ράνια Σβίγκου: Κοινωνική αναγκαιότητα η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις κάλπες της απλής αναλογικής ανοίγει το δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία δεν είναι απλώς ένας στόχος, είναι απαίτηση των καιρών και της κοινωνίας» είπε μεταξύ άλλων η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα libre.gr, η Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων  τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η παρακολούθηση του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ αποτελεί μια από τις κορυφαίες και τις πιο νοσηρές πράξεις του “Μαξίμου ΑΕ”, που θέτει σε   διακινδύνευση ακόμα και την εθνική ασφάλεια της χώρας».

Ανέφερε επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «βρίσκεται απομονωμένος από το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων, σε διαρκή πανικό, τον οποίο μάταια προσπαθεί να τον κρύψει» και πρόσθεσε ότι «όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη από τους βουλευτές της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είναι άλλο ένα επεισόδιο στην μακρά σειρά των αντιθεσμικών και αντιδημοκρατικών εκτροπών που διαπράττει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ από την κάλπη της απλής αναλογικής, η γραμματέας της ΚΕ υπογράμμισε ότι «η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αποτελεί απλώς μια προσδοκία του κόμματος, αλλά είναι μια κοινωνική αναγκαιότητα». Και αυτό γιατί, όπως είπε, «ο ελληνικός λαός αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, με δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική προκοπή, κι όχι μια χώρα όπου οι πολίτες αγωνίζονται να βγάλουν το μήνα και στερούνται ακόμα και τα φάρμακά τους».

Παραλλήλως εκτίμησε ότι οι εκλογές «θα  είναι μια σκληρή μάχη, μέχρι την τελευταία μέρα, την οποία όμως θα την κερδίσουμε, με τις αξίες, τα επιχειρήματά μας και το πρόγραμμά μας». Αναφερόμενη μάλιστα στα ζητήματα που θα τις κρίνουν τόνισε ότι «είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, τόσα πολλά τα δεινά που επιφέρει καθημερινά αυτή η κυβέρνηση του άγριου νεοφιλελευθερισμού, της εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων, της διαφθοράς και της αντιδημοκρατικής εκτροπής», που θα δυσκολευόταν να τα απαριθμήσει.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση σχετικά με το αν η προοδευτική διακυβέρνηση είναι ευκταίος στόχος στις εκλογές, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις κάλπες της απλής αναλογικής ανοίγει το δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία δεν είναι απλώς ένας στόχος, είναι απαίτηση των καιρών και της κοινωνίας». Εκτίμησε δε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο «θα το αντιληφθούν όλα τα προοδευτικά κόμματα, όπως το έχουν ήδη καταλάβει οι προοδευτικοί πολίτες».

Οι ειδήσεις σήμερα

Σχέδιο Μητσοτάκη για συγκάλυψη των παρακολουθήσεων καταγγέλλει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Έφυγε το «παιδί του λαού»

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago