Πολιτική

Η βελγική La Libre αποδομεί την υπεράσπιση Καϊλή για τις συνθήκες κράτησης

Η πρώην ευρωβουλευτής φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει μια σειρά πολύ συγκεκριμένων κανόνων που διέπουν τις επισκέψεις στις φυλακές διαπιστώνει το δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «La Libre» που κυκλοφορεί με τον τίτλο “Qatargate: Γιατί η Εύα Καϊλή έχει δει μόνο δύο φορές το παιδί της από τη σύλληψή της”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εύα Καϊλή έχει την ευκαιρία να βλέπει καθημερινά την κόρη της, αλλά στο πλαίσιο μιας κλασικής επίσκεψης και προσθέτει ότι «φαίνεται πως η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέλει πραγματικά να βλέπει το παιδί της σε ένα πιο οικείο περιβάλλον κάθε μέρα, κάτι που δεν επιτρέπεται».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει παραλλήλως ότι «οι δικηγόροι της, Αντρέ Ριζόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, καταγγέλλουν “μεσαιωνικές” συνθήκες κράτησης. Προσθέτουν ότι στην Εύα Καϊλή έχει επιτραπεί μόνο δύο φορές να δει την σχεδόν δύο ετών κόρη της από όταν συνελήφθη». Επ’ αυτού, η βελγική εφημερίδα εξηγεί ότι «οι επισκέψεις στις φυλακές διέπονται από μια σειρά πολύ συγκεκριμένων κανόνων. Έτσι, οι κατηγορούμενοι (δηλαδή άτομα που δεν έχουν ακόμη κριθεί) μπορούν να δέχονται επισκέπτες καθημερινά. Οι κατάδικοι (δηλαδή άτομα των οποίων η δίκη έχει ήδη πραγματοποιηθεί) μπορούν να δέχονται επισκέπτες τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτές οι επισκέψεις οργανώνονται πάντα σε τρεις διαφορετικές ημέρες, συμπεριλαμβανομένης τουλάχιστον μιας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ενός απογεύματος Τετάρτης, γεγονός που διευκολύνει την επίσκεψη των παιδιών».

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι εφόσον η Εύα Καϊλή βρίσκεται σε προσωρινή κράτηση, θα πρέπει να επωφελείται από τις καθημερινές επισκέψεις. Προσθέτει όμως ότι, όπως θέλει να υποστηρίξει η υπεράσπισή της, και συγκεκριμένα ο Αντρέ Ριζόπουλος , «αποφασίστηκε να δοθεί στην πελάτισσά μου καθεστώς σαν να είναι σε κατάσταση που εκτίει ποινή». Αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα σημαίνει ότι δικαιούται δύο επισκέψεις το μήνα στο πλαίσιο των «οικογενειακών επισκέψεων», δηλαδή ιδιωτική επίσκεψη που επιτρέπει να δει τον/τη σύζυγό ή το παιδί σε πιο οικείο περιβάλλον.

Αναφέρει επίσης ότι σε επαφή που είχε με τη διοίκηση της φυλακής επισημάνθηκε πως δεν υπάρχει εξουσιοδότηση να συζητηθεί η συγκεκριμένη περίπτωση κράτησης. Εξηγεί πάντως ότι, σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες στο Χάαρεν, «κάθε κρατούμενος έχει το δικαίωμα να έχει μια επίσκεψη (κλασική επίσκεψη) και υπάρχει και το δικαίωμα οικογενειακής επίσκεψης δύο φορές το μήνα. Στο Χάαρεν, οι οικογενειακές επισκέψεις διαρκούν τρεις ώρες κάθε φορά».

Η εφημερίδα αναφέρει τέλος, ότι «αυτοί που παίρνουν μια θέση στη νέα πολυτελή φυλακή για ξένους τρόφιμους φυλακών είναι οι διεφθαρμένοι ευρωβουλευτές που θεώρησαν ότι οι μισθοί πείνας των 10.000 ευρώ το μήνα θα έπρεπε να συμπληρώνονται με δωροδοκίες από το Κατάρ. Φανταστείτε να έρθουν οι Ιταλοί ή οι Έλληνες να δουν πώς πάνε τα πράγματα στις φυλακές μας;».

Οι ειδήσεις σήμερα

Αποστολάκης για παρακολούθηση Φλώρου: Εγώ θα είχα παραιτηθεί

Σοβαρές ανησυχίες για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα εκφράζει μέλος της PEGA: Η χώρα ίσως οδεύει προς τον αυταρχισμό

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago