Πολιτική

Προσπάθειες από το ΠΑΣΟΚ να πάρει αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και να εξισώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη ΝΔ

Με τις τελευταίες δηλώσεις τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αλλά και ο πρόεδρος του Νίκος Ανδρουλάκης, παίρνουν αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ προσπαθούν να εξισώσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αυτό της Νέας Δημοκρατίας.

Το έναυσμα έδωσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας σε ομιλία του στην Κατερίνη «Δεν είμαστε στην ίδια όχθη της Ιστορίας, ούτε με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Η όχθη της δικής μας ιστορίας είναι η συνέπεια, η πρόοδος και η ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και τον ελληνικό λαό» ενώ πρόσθεσε για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πως «δεν είναι πρόοδος το ταγκό με τον Καμμένο».

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έβαλε στο ίδιο κάδρο τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα λέγοντας τα εξής: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιφέρει το φόβητρο της επιστροφής του κ. Τσίπρα σαν τον βοσκό, που φώναζε ότι έρχεται ο λύκος. Ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών, θα τον απαλλάξει από την υποχρέωση να εξηγήσει γιατί η διακυβέρνηση του αποδείχτηκε τόσο τραυματική».

Στον ίδιο τόνο σήμερα (20/1) ο βουλευτής Αρκαδίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ανέφερε για τα, «κοινά» όπως τα χαρακτηρίζει στην ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, σκάνδαλα: «Όταν ο κ. Πολάκης, ως αρμόδιος τομεάρχης ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευσε πληρωμές της κας Ευθυμίου (Βουλευτή ΝΔ) από τον ΕΦΚΑ ως συμβεβλημένης δικηγόρου, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση της. Δυο μέρες μετά, η ΝΔ δημοσίευσε πληρωμές της κας Ελευθεριάδου (Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ) από τον ΕΦΚΑ ως συμβεβλημένης δικηγόρου και επίσης ζήτησε την παραίτηση της από τον κ. Τσίπρα. Τελικά δεν παραιτήθηκε καμία από τις δύο, αφού Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια των ΜΜΕ ξέχασαν αυτό το θέμα μια και καλή».

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής, ο οποίος αναφερόμενος σε ερώτηση περί «διαζυγίου» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ τόνισε με νόημα: «Για να υπάρξει διαζύγιο πρέπει να υπάρξει γάμος και για να υπάρξει γάμος πρέπει να υπάρξει φλερτ. Δεν υπήρξε διαζύγιο γιατί δεν υπήρξε γάμος και δεν υπήρξε γάμος γιατί δεν υπήρξε ποτέ φλερτ» έχοντας τονίσει νωρίτερα ότι: «αντίθετα με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν έχουμε ούτε βασιλική συνιστώσα ούτε “πολακική” συνιστώσα».

Προεκλογικός Τσίπρας για επιχειρηματικότητα και ακρίβεια: «Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια, να ανασάνει ο εργαζόμενος και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις»

Χρειαζόμαστε αντιναζιστική νομοθεσία, όχι επικίνδυνες κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Παρακολουθήσεις: Αντίδραση από PEGA για τα νέα στοιχεία – Ζητάνε να δουν Αρχή Προστασίας Δεδομένων και ΑΔΑΕ

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago