Πολιτική

Πυρά σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ: «Αποδεικνύουν καθημερινά πόσο ίδιοι είναι»

Πυρά σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη σε δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή νωρίτερα την Πέμπτη (19/1).

Σχολιάζοντας το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης αναφορικά με τις εγκληματικές οργανώσεις, η κυρία Λιακούλη τόνισε: «Το θέμα φέρει νομική και πολιτική διάσταση. Το ΠΑΣΟΚ, λειτουργεί ξανά ως η φωνή της λογικής», υπενθυμίζοντας την πρόταση του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, να γνωμοδοτήσει για το περιεχόμενο της διάταξης η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. 

«Η Ν.Δ. θυμήθηκε -ελάχιστες εβδομάδες πριν τις εκλογές- τη Χρυσή Αυγή. Ουσιαστικά ομολογεί ότι κινδυνεύει η αυτοδυναμία της και γι’ αυτό επιλέγει πολιτικά να κινηθεί προς την κατεύθυνση να “ψαρέψει” ψήφους», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι και “Ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον ίδιο ακριβώς ψηφοθηρικό λόγο, για να αποτρέψει την αυτοδυναμία της Ν.Δ., επιλέγει και αυτός να χορέψει –  αγκαλιά με τη Ν.Δ. – μέσα στα λασπόνερα της επικοινωνιακής τοξικότητας και της πόλωσης».

Υπενθύμισε, δε, ότι η αείμνηστη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ήδη επί Μιχαλολιάκου, είχε καταθέσει πρόταση, προκειμένου να βρούμε τον νομικό τρόπο ώστε να αποκλείονται, με όρους και προϋποθέσεις πάντοτε στο πλαίσιο του Συντάγματος, αυτά τα μορφώματα που ενδύονται το «μανδύα» πολιτικού κόμματος, ενώ στην πραγματικότητα είναι εγκληματικές οργανώσεις.

Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμανε: «Η στιγμή είναι εξαιρετικά κρίσιμη.Η Κυβέρνηση είχε την ευθύνη της διαβούλευσης, αλλά τη διεκπεραιώνει προσχηματικά, καθώς γνήσια και ειλικρινής διαβούλευση δεν υπάρχει στον ορίζοντα της Ν.Δ. για κανένα θέμα.Η συγκεκριμένη πρόταση της Ν.Δ. εγείρει κατ’ ελάχιστον δύο προβληματικά θέματα. Το ένα είναι η έλλειψη δικονομικής σαφήνειας. Το δεύτερο, αφορά την έννοια της “πραγματικής ηγεσίας” που θα κρίνει ο Άρειος Πάγος, για την οποία δεν πρέπει να αφήνονται ευρεία κενά ερμηνείας, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπούμε σε άλλες, μεγάλες περιπέτειες. Είναι σημαντικό, σε ένα μείζον ζήτημα Δημοκρατίας, να καταφέρει να ομονοήσει το πολιτικό σύστημα.»

Όσον αφορά το κλίμα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, η κυρία Λιακούλη τόνισε: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν καθημερινά πόσο ίδιοι είναι. Ο ένας κουνάει το “σκιάχτρο” του άλλου στον Ελληνικό Λαό, με έναν δηλητηριώδη διχαστικό λόγο, που δεν προσφέρει το παραμικρό στην επίλυση των επιτακτικών προβλημάτων της κοινωνίας», υπογραμμίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε συμπλήρωμα ούτε παράρτημα κανενός».

Γεροβασίλη για ΑΔΑΕ: Είναι πρωτοφανές να ζητάει ο πρόεδρος της Αρχής να ενημερώσει τη Βουλή και η ΝΔ να του το απαγορεύει

Χάρης Καστανίδης: Ο κ. Ράμμος ενήργησε εκτελώντας άψογα τα καθήκοντά του

Παραίτηση της Δόμνας Μιχαηλίδου ζητά το ΜέΡΑ25 για τη στοχοποίηση θύματος παιδεραστίας

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago