Πολιτική

Φίλης κατά Κεραμέως για προεκλογικά «fake news

«Fake news»  χαρακτηρίζει ο Νίκος Φίλης τα όσα διακινεί η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τα ΑΕΙ και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, για την οποία δεσμεύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, θα καταργήσει

 «Η υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό χιλιάδων νέων από τα πανεπιστήμια λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ισχυρίστηκε άλλη μια φορά, ότι έμπαιναν υποψήφιοι που είχαν γράψει “1 στα 20”. Καλούμε την κα Κεραμέως να δώσει επίσημα στατιστικά στοιχεία από το 2010, όταν η υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου κατήργησε τη “βάση του 10” που είχε θεσπίσει η προκάτοχός της Μ. Γιαννάκου» αναφέρει ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Προσθέτει μάλιστα ότι αν η κα. Κεραμέως «δεν έχει δυνατότητα να ανατρέξει σε παλαιότερα χρόνια, ας προσκομίσει στοιχεία από τις εξετάσεις του 2020, όταν η ίδια ήταν υπουργός Παιδείας» για να χαρακτηρίσει στη συνέχεια τα όσα είπε η υπουργός όχι «μια συνηθισμένη υπερβολή αλλά μια προσπάθεια προεκλογικής προπαγάνδας και παραπλάνησης των πολιτών για να δικαιολογήσει την πολιτική της».

«Αλήθεια, με τι βάση εισάγονται οι νέοι στα ιδιωτικά κολέγια, που στα πτυχία τους η κυβέρνηση έχει χαρίσει επαγγελματική ισοδυναμία με εκείνα των δημόσιων πανεπιστημίων; Ή ακόμα χειρότερα, πώς είναι δυνατόν σε ορισμένες περιπτώσεις να αναγνωρίζει τους τίτλους των κολεγίων και όχι ορισμένων τμημάτων δημόσιων πανεπιστημίων; (κάτι που φάνηκε πρόσφατα με το διαγωνισμό για διορισμούς στο δημόσιο)» διερωτάται ο Νίκος Φίλης. Συμπληρώνει δε στη συνέχεια ότι «το δικαίωμα των νέων στην μόρφωση είναι ιερό και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο fake news και ψευδών», τονίζοντας ότι «με τέτοια, δεν μπορεί να κρυφτεί η σκανδαλώδης εύνοια της κυβέρνησης προς τα ιδιωτικά κολέγια. Στατιστικά στοιχεία λοιπόν να δώσουν -και έπεται συνέχεια».

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την παρέμβασή του με τη δέσμευση ότι το κόμμα του «ως κυβέρνηση θα καταργήσει την λαιμητόμο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, θα αναβαθμίσει την ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα θέσει ακαδημαϊκά κριτήρια για την αξιολόγηση και πιστοποίηση, αντί για εμπορευματοποίηση, των ιδιωτικών κολεγίων».

Οι ειδήσεις σήμερα

Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στην Επιτροπή Θεσμών: Αρνείται την συνταγματικά κατοχυρωμένη ενημέρωση Ράμμου η ΝΔ – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατρούγκαλος για Επιτροπή Θεσμών: Θλιβερή η σημερινή μέρα για τη Βουλή και τον Κοινοβουλευτισμό

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago