Πολιτική

Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στην Επιτροπή Θεσμών: Αρνείται την συνταγματικά κατοχυρωμένη ενημέρωση Ράμμου η ΝΔ – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκηνές έντασης που δεν έχουν προηγούμενο προκάλεσαν, το πρωί της Πέμπτης, βουλευτές της ΝΔ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία συγκλήθηκε μετά από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση των συνακροάσεων-υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό, από το 2016 έως και τον Απρίλιο του 2022.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφεραν στη συζήτηση το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, ο οποίος ζητά να ενημερώσει το Κοινοβούλιο σχετικά με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ. Στο ξεκίνημα της συνεδρίαση, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε να διαβαστεί η επιστολή του κ. Ράμμου και να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κ. Μπούρας, ωστόσο, ανέφερε ότι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο θέλει ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής να μιλήσει ενώπιον της Επιτροπής και απαίτησε την αποστολή δεύτερης επιστολής από τον κ. Ράμμο, στην οποία ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ θα πρέπει να αναλύσει το αντικείμενο της συνεδρίασης που αιτείται.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντάχθηκαν με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο  ο κ. Μπούρας, αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, προέβαλαν σθεναρή αντίδραση. Μάλιστα, ο δεύτερος έκανε λόγο για  πολιτικοποίηση του κ. Ράμμου, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ  δεν κινείται εντός των ορίων του Συντάγματος. Το αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, καθώς και ανοίκεια επίθεση στο πρόσωπο του προέδρου της ΑΔΑΕ.

Για «σόου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θλίβει» μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, τονίζοντας ότι το θέμα της σημερινής συνεδρίασης ήταν «η υπόθεση παρακολουθήσεων του ΚΚΕ μετά από αίτημα που κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσχηματικά τα όσα είπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία διάθεση να φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση των παρακολουθήσεων στα γραφεία του ΚΚΕ».

Οι ειδήσεις σήμερα

Εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών προαναγγέλλει το Documento

Οι τουρκικές απειλές ξεπερνούν κάθε όριο λογικής και δεν πείθουν τη διεθνή κοινότητα αναφέρουν διπλωματικές πηγές

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago