Πολιτική

Στον Οικονομικό Εισαγγελέα τα εικονικά τιμολόγια της Marc – Τι ζήτησαν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκης και Κάτσης

Έγγραφη αναφορά για τα εικονικά τιμολόγια της χωματουργικής εταιρείας «Ιονία Τεχνική» προς την δημοσκοπική εταιρεία Marc κατέθεσαν στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, και ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Μάριος Κάτσης.

Οι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Οικονομικό Εισαγγελέα να διερευνήσει με απόλυτη προτεραιότητα την εν λόγω υπόθεση, στην οποία σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Ιονία φέρεται να έχει εκδώσει 29 τιμολόγια ύψους 240.000 ευρώ στη Marc μεταξύ 2018-2020. Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν εκδοθεί εικονικά τιμολόγια 5,3 εκατ. ευρώ και προς εταιρεία που προμηθεύει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει αίτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τη Marc, προκειμένου να κληθεί ο κ. Γεράκης, ο οποίος φέρεται ως ο δημοσκόπος του Μαξίμου, καθώς και οι λοιποί εμπλεκόμενοι και η ΑΑΔΕ, ώστε να δώσουν εξηγήσεις.

Δηλώσεις Πολάκη-Κάτση

«Εδώ έχουμε τα εξής δύο πράγματα ή έχουμε εικονικά τιμολόγια ή έχουμε μαύρο πολιτικό χρήμα. Κάποιος δηλαδή παραγγέλνει στον κ. Γεράκη δημοσκοπήσεις για να βγάζει το Μητσοτάκη ως το δημοφιλέστερο πολιτικό από καταβολής του ελληνικού σύμπαν και επειδή δεν θέλουν να δουν ποιος τα πληρώνει βάζουν τη χωματουργική» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης εξερχόμενος του ΣΔΟΕ.

Από την πλευρά του ο Μάριος Κάτσης υπογράμμισε ότι «δεν είναι ένα θέμα το οποίο έχει μόνο οικονομικές διαστάσεις, ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά κατά τη γνώμη μας είναι ένα ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Όταν το 2021 με ανακοίνωση μου είχα πει ότι ο κ. Γεράκης εργάζεται για λογαριασμό του Μαξίμου και είχα με ερώτηση μου στη Βουλή, καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για απευθείας αναθέσεις, για προνομιακή δηλαδή μεταχείριση για δημόσιο χρήμα έκαναν ότι δεν άκουσαν».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «όταν συστήσαμε το φθινόπωρο, τον Οκτώβρη του 2021, την εξεταστική επιτροπή για την απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα και ζητήσαμε να κληθούν εταιρίες μεταξύ των οποίων και η Marc στην εξεταστική επιτροπή η Νέα Δημοκρατία επειδή είχε την πλειοψηφία στην εξεταστική, απέκλεισε την κατάθεση των μαρτυρικών αιτημάτων που είχαμε θέσει προκειμένου να το συγκαλύψει».

Έκλεισε δε λέγοντας ότι «επειδή δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με κοριούς, με τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ Μαξίμου και δημοσκόπων και με έναν λαό στο σκοτάδι εμείς σήμερα με τον Παύλο τον Πολάκη με τον τομέα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε λοιπόν ότι με την σημερινή αναφορά και επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ότι θα τρέξει τις υποθέσεις προκειμένου το ύστατο καταφύγιο της Μαξίμου Α.Ε, δηλαδή ότι προηγούνται στις δημοσκοπήσεις».

Οι ειδήσεις σήμερα

Στον Κορυδαλλό ο Μητσοτάκης – Τί είπε για την οικονομία και τις φυλακές

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές και το «ξεχείλωμα» του ωραρίου

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago