Πολιτική

Ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Η ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης και η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών είναι για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, οι καθοριστικοί παράγοντες για να αλλάξει η χώρα πορεία, όπως επισημαίνει σε άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Αναφερόμενος στα «όσα νοσηρά αποκαλύφθηκαν τους τελευταίους μήνες με την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων, την ανεξέλεγκτη λειτουργία του πιο στενού πυρήνα του Μαξίμου και την ενορχηστρωμένη επιχείρηση συγκάλυψης με το à la carte απόρρητο και εσχάτως την αντισυνταγματική ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της ΑΔΑΕ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «είναι απλώς ενδεικτικά του μεγέθους που έχει αποκτήσει το πολιτικό πρόβλημα της χώρας».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «το επιτελικό κράτος της αριστείας, που επαγγελλόταν να θεραπεύσει τα θεσμικά τραύματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διολισθαίνει σήμερα σε έναν αλαζονικό καθεστωτισμό χωρίς καμία μεταρρυθμιστική πνοή. Συγκαλύπτει τον αυταρχισμό του αδυνατώντας να υπερβεί τις παθογένειες ενός μονοκομματικού προσωποκεντρικού συστήματος διακυβέρνησης που μετατρέπει τη χώρα σε βασίλειο αδιαφάνειας και ευνοιοκρατίας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει επίσης λόγο για αλαζονικό καθεστωτισμό του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το οποίο προσθέτει ότι συμπληρώνεται από τον αμετανόητο λαϊκισμό του Αλέξη Τσίπρα. Προσθέτει ακόμη ότι «η δημοκρατική παράταξη είναι η εναλλακτική πρόταση προόδου και συνέπειας», τονίζοντας ότι «η ενίσχυσή της θα δώσει στη χώρα την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα με δίκαιη ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια και αξιοκρατία».

«Δεν μας αξίζει να ζούμε τη μέρα της Μαρμότας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «οι επερχόμενες εθνικές εκλογές είναι η ώρα της ρήξης και της ανατροπής των συσχετισμών, που σήμερα βυθίζουν στην απόγνωση τις δημιουργικότερες δυνάμεις της κοινωνίας μας». Για το ζήτημα που προέκυψε με την ΑΔΑΕ, ο κ. Ανδρουλάκης δηλώνει ότι συμμερίζεται την άποψη που εξέφρασαν την περασμένη εβδομάδα οι 16 έγκριτοι συνταγματολόγοι, οι οποίοι αποδόμησαν επιστημονικά την γνωμοδότηση Ντογιάκου. Σημειώνει τέλος ότι βασικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας είναι η κρίση εμπιστοσύνης της κοινωνίας των πολιτών προς τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς της συντεταγμένης πολιτείας και των εξουσιών της.

Οι ειδήσεις σήμερα

Κατέθεσε τη μήνυση ο Νίκος Παππάς

Μιντιακή παλινόστηση καταγγέλλει το ΜέΡΑ25 και βάλει κατά των ιδιοκτητών ΜΜΕ για την κάλυψη της κηδείας του έκπτωτου μονάρχη

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago