Μήνυμα ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προς κυβέρνηση για παρακολουθήσεις και Φλώρο : «Κινούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς για την δημοκρατία»

Μήνυμα με παραλήπτη την κυβέρνηση έστειλε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας για τις αποκαλύψεις σχετικά με την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο κ. Κατρίνης σημείωσε ότι «Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων της έρευνας της ΑΔΑΕ αποδεικνύεται ότι και ο Αρχηγός ΓΓΕΘΑ παρακολουθείτο από την ΕΥΠ και θα πρέπει η υπόθεση, να διερευνηθεί εις βάθος» ενώ πρόσθεσε για τον χρονισμό της γνωμοδότησης Ντογιάκου ότι «Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό, ωστόσο, ότι λίγο πριν την ολοκλήρωση και δημοσίευση της έρευνας της ΑΔΑΕ, σε σχέση με τα πρόσωπα που παρακολουθούνται, προέκυψε η γνωμάτευση του κ. Ντογιάκου, η οποία προσπαθεί να αποτρέψει την ανεξάρτητη αρχή από το να επιτελέσει τον συνταγματικό της ρόλο».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έστειλε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση για τους επικίνδυνους δρόμους που έχει πάρει η υπόθεση των παρακολουθήσεων λέγοντας ότι «Κινούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς για την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, όπως θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα το 2023» ενώ πρόσθεσε ότι τα ερωτήματα που εγείρουν οι εξελίξεις για την κυβέρνηση είναι «μείζονα και αμείλικτα», «παρά την οργανωμένη και επίμονη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, προσωπικά, να συγκαλύψει και να συσκοτίσει αυτήν την υπόθεση».

Αναφορικά με την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, ο κ. Κατρίνης, αφού εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για την παρουσία βουλευτών και στελεχών της στην κηδεία λέγοντας ότι «Είναι σαφές ότι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που είτε θα δώσουν το “παρών” στην κηδεία ή έχουν κάνει δημόσιες τοποθετήσεις, αποκαλώντας “Βασιλέα” τον εκλιπόντα,  αγωνιούν να δείξουν σε μια μερίδα συντηρητικών ψηφοφόρων ότι διατηρούν πολιτικές σχέσεις με το θεσμό της μοναρχίας, προσβλέποντας σε ψήφους που τρέφουν φιλοβασιλικά αισθήματα. Αυτό είναι λυπηρό για μια παράταξη που έπαιξε ρόλο στην εκδίωξη της μοναρχίας από τη χώρα. Το πολιτειακό ζήτημα έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα από το 1974. Το γεγονός ότι σήμερα δεν έχουμε μοναρχία στην Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας και απόφαση από το σύνολο, σχεδόν, του πολιτικού συστήματος».

Μαθήματα μοναρχικής ιστορίας στην ανακοίνωση του ΜεΡΑ25 για την κηδεία του τέως: «Τέλος εποχής. Όχι όμως και λήθης»

Σακελλαροπούλου για δικαιοσύνη: «Για να μπορέσει κανείς να βρει λύσεις, χρειάζονται τομές και όχι μικρορρυθμίσεις και μπαλώματα»

Ράπισμα Βουρλιώτη στην κυβέρνηση: «Εγώ σε πολιτικά παιχνίδια δεν παίζω»

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago