Πολιτική

Μπαράζ επιθέσεων ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης: Κηδεία τέως, παρακολουθήσεις και Βουρλιώτης τα μέτωπα – «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο κύριε Μητσοτάκη»

Μπαράζ επιθέσεων κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με διαδοχικές δηλώσεις για τη διαχείριση της κηδείας του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, τις παρακολουθήσεις και ειδικά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου αλλά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

«Το σημερινό δημοσίευμα του ieidiseis.gr σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέχτηκε πιέσεις για να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πιέσεις στις οποίες δεν ενέδωσε λέγοντας ότι “δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια” επιβεβαιώνει το πόσο στημένα ήταν όλα στο Ειδικό Δικαστήριο με την ψευδομάρτυρα γραμματέα του κ. Καλογρίτσα» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα που κάνει λόγο για πιέσεις στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και υπογραμμίζει ότι με αυτόν τον τρόπο «Αποκαλύπτει επίσης τι άθλιες μεθόδους είναι ικανός να επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά, προκειμένου να συμψηφίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, τους Πάτσηδες, τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων που προκαλούν τη δημοκρατική συνείδηση και το αίσθημα δικαιοσύνης των πολιτών. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο κύριε Μητσοτάκη, ο Ελληνικός λαός το γνωρίζει και θα το επιβεβαιώσει στην κάλπη».

Στο μέτωπο των παρακολουθήσεων, με ερώτηση on camera σε ένα σύντομο βίντεο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου, ζητάει απαντήσεις η αξιωματική αντιπολίτευση για τις αποκαλύψεις σχετικά με την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. Η κ. Τσαπανίδου αναφέρει στο βίντεο «Αντί να αναζητά εσωτερικούς εχθρούς απευθύνοντας σειρά παράλογων ερωτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Οικονόμου θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα:

Παρακολουθούσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τη στρατιωτική ηγεσία;

Ναι ή όχι;

Και αν ναι, γιατί»

Αναφορικά με την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχολίασε πως «Αυτό που παρακολούθησε σήμερα σε εθνική μετάδοση όλο το πανελλήνιο, ήταν σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κηδεία ενός “ιδιώτη”», στηλιτεύοντας την ανακολουθία δηλώσεων και πράξεων της κυβέρνησης, ενώ έκαναν λόγο για υπαναχώρηση του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι «Η παρέλαση των υπουργών και των βουλευτών του, η υπαναχώρηση από την αρχική του απόφαση για το λαϊκό προσκύνημα, η επιλογή της ΕΡΤ για τον τριήμερο μαραθώνιο τηλεοπτικής κάλυψης, αφορούσε σύμφωνα με τον υποκριτή κ. Μητσοτάκη που θέλει να πατά σε δυο βάρκες, έναν ιδιώτη που απεβίωσε».

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «υποκλίθηκε σήμερα κανονικότατα στην έκπτωτη βασιλεία» αφού, όπως σημειώνουν από το γραφείο τύπου «μόνο η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού έλλειπε από την τελετή για να επιβεβαιώσει ότι ο κ. Μητσοτάκης, κάτω από τις αφόρητες πιέσεις της φιλοβασιλικής πτέρυγας της ΝΔ, δεν απέτισε απλά φόρο τιμής στη κηδεία ενός ιδιώτη».

Ράπισμα Βουρλιώτη στην κυβέρνηση: «Εγώ σε πολιτικά παιχνίδια δεν παίζω»

Σακελλαροπούλου για δικαιοσύνη: «Για να μπορέσει κανείς να βρει λύσεις, χρειάζονται τομές και όχι μικρορρυθμίσεις και μπαλώματα»

Μαθήματα μοναρχικής ιστορίας στην ανακοίνωση του ΜεΡΑ25 για την κηδεία του τέως: «Τέλος εποχής. Όχι όμως και λήθης»

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago