Πολιτική

KINAΛ: Ανδρουλάκης vs Παπανδρέου

Λιγότερες από 24 ώρες μένουν για να ανοίξουν οι κάλπες για την τελική αναμέτρηση για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ και αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι δεν πλήξαμε.

Από μια ανιαρή διαδικασία σε μια συναρπαστική μάχη

Οι τελευταίες εξελίξεις στα στρατόπεδα των μονομάχων για το τιμόνι της Χαριλάου Τρικούπη μετέγραψαν μια ανιαρή εσωκομματική διαδικασία, σε μια συναρπαστική αναμέτρηση που καταλήγει με όρους που κανείς δεν φαντάζονταν πριν από μερικούς μήνες. Από τις τρεις υποψηφιότητες, Γεννηματά, Λοβέρδου και Ανδρουλάκη περάσαμε στις 4 με την προσθήκη Καστανίδη. Ακολούθησαν τα δραματικά γεγονότα με τη νοσηλεία και τελικά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, οι υποψηφιότητες Γερουλάνου και Χρηστίδη και τέλος του Γιώργου Παπανδρέου. Η προεκλογική περίοδος δεν είχε μεγάλες εκπλήξεις και χαρακτηρίστηκαν από πολιτισμένη αντιπαράθεση μεταξύ των έξι – άλλωστε οι 3 που είχαν ξεχωρίσει είχαν και πολιτική β΄ γύρου και απέφευγαν τις προσωπικές επιθέσεις απέναντι σε έναν αντίπαλο που ίσως αποδεικνυόταν εν δυνάμει σύμμαχος για τη δεύτερη Κυριακή.

Οι δημοσκοπικές προβλέψεις για άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινής γνώμης που έστρεψε ξανά μετά από χρόνια το ενδιαφέρον στη Χ. Τρικούπη και, κυρίως, η ανέλπιστη προσέλευση 270.000 πολιτών στις κάλπες του πρώτου γύρου, είναι οι πιο ευοίωνες παρακαταθήκες για το μέλλον του κόμματος. Τι θα κεφαλαιοποιήσει από όλα αυτά ο νικητής; Μέγα ζητούμενο. Όπως και η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο με δεδομένη την πρόγνωση της ΕΜΥ για σφοδρή κακοκαιρία αύριο.

Να δούμε όμως πως διαμορφώνεται το κλίμα μια ανάσα από την κάλπη στα στρατόπεδα των δυο υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Στρατόπεδο Ανδρουλάκη: Χαμηλοί τόνοι και αισιοδοξία

Ενόψει του β’ γύρου, η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη κρατά χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας τις θριαμβολογίες και διαμηνύοντας πως οι εκλογές ξεκινούν ξανά από το μηδέν.

Και να θέλουν να κρύψουν την αισιοδοξία τους δεν κρύβεται μετά τον «αέρα» που τους δίνει το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής. Ωστόσο προσπαθούν να διατηρήσουν κλίμα χαμηλών πτήσεων και να εκπέμψουν στις συχνότητες του μηνύματος που έστειλε χθες βράδυ από την Κοζάνη ο υποψήφιος Πρόεδρος τους: ότι την επόμενη μέρα δε θα υπάρχουν νικητές και χαμένοι.

Στρατόπεδο Παπανδρέου: Εστιάζουν στη νίκη και στην επόμενη μέρα

Στο επιτελείο του Γιωργου Παπανδρέου δηλώνουν έτοιμοι για ρελάνς!

Δηλώνουν πως βλέπουν μπροστά τους μόνο τη νίκη και εστιάζουν στο πως θα ανατρέψουν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, αλλά και στον αντίκτυπο των αντιδράσεων που ακολούθησαν τις καταγγελίες του για παρατυπίες. Διαμηνύουν ότι θα δώσουν τη μάχη γιατί πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες τι είδους ηγεσία θέλουν αλλά και για να καταγραφεί η άλλη άποψη και για την επόμενη ημέρα του ΚΙΝΑΛ. Η ουσία άλλωστε του μηνύματος του Γιώργου Παπανδρέου συμπυκνώνεται στην αναφορά του ότι «αύριο κρίνεται το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago