Πολιτική

Πότε θα βγάλει ο Μητσοτάκης από το συρτάρι το «εκλογικό σενάριο»

H Νέα Δημοκρατία κάνει αλλαγές στην κομματική ηγεσία, καθώς ο έως τώρα Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, δίνει τη σκυτάλη στον νέο (και πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ) Παύλο Μαρινάκη.

Του Ειδικού Συνεργάτη

Η αλλαγή επρόκειτο να γίνει στο Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος (3-5/12), το οποίο, όμως, αναβλήθηκε για τον Μάρτιο, με την πρόφαση της… μετάλλαξης «όμικρον» του κορονοϊού, για την οποία λίγες ημέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι οι αρχικές ανησυχίες ήταν υπερβολικές.

Παρ’ όλα αυτά, το συνέδριο θα γίνει τον επόμενο Μάρτιο (όχι τυχαία, όπως θα δούμε) αλλά ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής αλλάζει σήμερα! Οι λόγοι είναι προφανείς: Ο πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί ότι οι διεργασίες στο χώρο του ΚΙΝΑΛ αλλάζουν τις ως τώρα πολιτικές ισορροπίες που οδηγούσαν -όπως όλοι διαβεβαίωναν στην οδό Πειραιώς και το Μέγαρο Μαξίμου- σε άνετη επανεκλογή Μητσοτάκη. Έτσι, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις, αποφασίστηκε να αλλάξει τώρα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής (και η κομματική ηγεσία συνολικότερα, καθώς ο κ. Μαρινάκης αναμένεται να κάνει αλλαγές σε επιμέρους τομείς όπως η επικοινωνία) ώστε ο κομματικός μηχανισμός να «ζεσταθεί».

Ως τον Μάρτιο, ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του θα έχουν «ζυγίσει» την ανταπόκριση των πρώτων κινήσεων του νέου προέδρου του ΚΝΑΛ και τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων που θα ακολουθήσουν την εκλογή του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ (και οι οποίες θα είναι πολλές κι έχουν προαναγγελθεί από τώρα και από τις δύο πλευρές). Θα έχουν επίσης κατασταλάξει εάν οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής αλλάζουν και σε ποιο βαθμό τις πολιτικές ισορροπίες, οπότε έβαλαν από τώρα στο τραπέζι των πιθανών σχεδίων τους το «εκλογικό σενάριο» που προβλέπει Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τον Μάρτιο (μετά το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ), μεγάλη συμμετοχή η οποία ανατίθεται στον νέο Γραμματέα του κόμματος, πανηγυρική ομιλία Μητσοτάκη, ανάδειξη των διλημμάτων που θα έχουν οριστικοποιηθεί έως τότε και εκλογές πριν το καλοκαίρι.

Αυτά θα γίνουν πράξη εάν ο κ Μητσοτάκης διαπιστώσει ότι δημιουργούνται εμπόδια στην προσπάθειά του να διεισδύσει στους ψηφοφόρους του κέντρου, ότι το ΚΙΝΑΛ με τον νέο πρόεδρό του επιστρέφει στην πολιτική κονίστρα, ότι δηλαδή υπάρχει, πλέον, κάποιο κόμμα που να μπορεί να απορροφήσει και να εκμεταλλευθεί την αυξανόμενη πολιτική φθορά της κυβέρνησης. Το πρόβλημα του πρωθυπουργού δεν είναι πιθανή συρρίκνωση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος του ΚΙΝΑΛ. Το πραγματικό του πρόβλημα είναι να «κλείσουν» στα δικά του μηνύματα τα αυτιά των κεντρογενών πολιτών. Αυτό θα είναι το καθοριστικό κριτήριο για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago