Κοινωνία

Reporters United: O Διευθυντής ασφάλειας της ΕΛΑΣ κατηγορούμενος στη δίκη της greek mafia

Όπως γράφει το Reporters United o ταξίαρχος Δημήτριος Δάβαλος, διευθυντής Ασφάλειας Αττικής, είναι κατηγορούμενος στη δίκη της Greek Mafia. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Θεοδωρικάκος και Οικονόμου) και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ όχι μόνο δεν τον έθεσαν σε διαθεσιμότητα, αλλά τον αντάμειψαν με ένα από τα πιο νευραλγικά πόστα της υπηρεσίας. Λίγες μέρες αργότερα, ο Δάβαλος αφαίρεσε από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών τον φάκελο μιας από τις δολοφονίες της Greek Mafia.

ον Μάρτιο του 2022 επίκειντο οι νέες κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Η ηγεσία, πολιτική και αστυνομική (υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, αρχηγός ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Σκούμας), γνώριζε πως ο ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος ήταν ήδη κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αυτήν που είθισται να αποκαλείται Greek Mafia.

O κ. Δάβαλος δεν αποστρατεύτηκε ούτε τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Αντιθέτως, την 2η Απριλίου προήχθη σε διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, μιας από τις πιο νευραλγικές θέσεις για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. 

Στις 25 Απριλίου δολοφονήθηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος, μία ακόμα δολοφονία (η 26η) στην υπόθεση της Greek Mafia. (Μέρος της υπόθεσης αποτελεί φυσικά και η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.) 

Λίγες μέρες μετά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής από εκείνη την περίοδο, σε μία από τις πρώτες του κινήσεις ο νέος διοικητής Ασφαλείας «ζήτησε και πήρε από τους χειριστές τον φάκελο της έρευνας, αδειάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον επικεφαλής του αρμοδίου Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών». Ο κ. Δάβαλος ζήτησε μάλιστα να ενημερώνεται απευθείας ο ίδιος για τα αποτελέσματα των ερευνών και όχι τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών. Στο ίδιο μήκος κύματος, η ηγεσία της ΕΛΑΣ απομάκρυνε από τις θέσεις τους τους επικεφαλής των Τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών.

Με άλλα λόγια, ο νέος διευθυντής Ασφάλειας και κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στην υπόθεση της Greek Mafia, αφαίρεσε από τους αρμόδιους αξιωματικούς τον φάκελο που σχετίζεται με μια υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο ίδιος!

Παρότι κατηγορούμενος στη δίκη της Greek Mafia, ο Δημήτρης Δάβαλος όχι μόνο δεν αποστρατεύτηκε, αλλά προήχθη σε διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, θέση νευραλγική για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος

(Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο πρώην επικεφαλής του Ανθρωποκτονιών τοποθετήθηκε σε υψηλή θέση στην ΕΥΠ. Η «αποκατάστασή» του, σύμφωνα με την Καθημερινή, σχετιζόταν με αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα αλλά και την αντικατάσταση του πρώην γενικού γραμματέα Κωνσταντίνου Τσουβάλα – τρία πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση των υποκλοπών.)

Από το καλοκαίρι του 2022, στο Εφετείο διεξάγεται η δίκη (την οποία καλύπτει συστηματικά το Reporters United), με τον εν ενεργεία διευθυντή Ασφάλειας Αττικής ανάμεσα στους κατηγορούμενους. Aπό τον περασμένο Σεπτέμβριο του έχει ασκηθεί μάλιστα δίωξη και για κακούργημα, στο πλαίσιο άλλης δίκης για την Greek Mafia. 

Και όμως, ο κ. Δάβαλος συνεχίζει…

Διάβασε περισσότερα

Αιχμές Παυλόπουλου κατά Ντογιάκου – Άρθρο-παρέμβαση για τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ

Νέες βόμβες Τζαβάρα: Ποιον απειλεί ο Ντογιάκος; Αυτόν που ενήργησε στα πλαίσια νόμιμης εξουσίας που έχει;

Βάναυση κακοποίηση των Θεσμών στον βωμό της συγκάλυψης καταγγέλλει ο Ανδρουλάκης

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago