Πολιτική

Μητσοτάκης σε ΠτΔ: Θα πετύχουμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά όχι άμεσα

Η οικονομία και η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ήταν τα δύο βασικά θέματα στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ειδικά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην «συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια να πετύχουμε τον εθνικό στόχο». «Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα αλλά πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ συστηματικές κινήσεις και εφόσον ο λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά πιστεύω ότι αυτό τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε με απόλυτο σεβασμό στις προφανείς “κόκκινες” γραμμές που έχουν θέσει όλες οι κυβερνήσεις, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να πετύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε, που δεν μπορεί να είναι άλλο όχι μόνο εμείς οι Έλληνες αλλά και οι επισκέπτες να βλέπουμε αυτό το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς στο φυσικό του χώρο, το Μουσείο της Ακρόπολης στη σκιά του ιερού βράχου».

Για την κατάσταση της Οικονομίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «το 2023 είναι εκλογική χρονιά, αλλά η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού και να ξεφύγει από τον ψηφισμένο προυπολογισμό που προβλέπει πλεόνασμα το 2023». Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνησή του θα πορευτεί «με τη σύνεση και τη σοβαρότητα που οι καιροί απαιτούν». «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχουμε την δυνατότητα από την υπεραπόδοση της οικονομίας να επιστρέφουμε ένα δίκαιο μέρισμα ανάπτυξης προς τις κοινωνικές δυνάμεις που το έχουν ανάγκη και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «πολύ θετικό ότι παρά τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες γίνεται κάθε προσπάθεια στην οικονομία να βοηθηθούν οι ευάλωτοι που καλούνται να καταβάλουν το πιο βαρύ τίμημα». Με αφορμή πάντως τα γεγονότα στη Βραζιλία άφησε αιχμή «για την αρμονική λειτουργία των θεσμών». «Από εκεί και πέρα, με τα πιο πρόσφατα γεγονότα στη Βραζιλία που ευτυχώς δεν είχαν κακή κατάληξη είδαμε κάτι που είναι γνωστό ότι οι σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες είναι μια κατάκτηση που χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση και γι’ αυτό μια ισχυρή κοινωνία και η αρμονική λειτουργία των θεσμών είναι συστατικά στοιχεία» σημείωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι ειδήσεις σήμερα

Αιχμές Παυλόπουλου κατά Ντογιάκου – Άρθρο-παρέμβαση για τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ

Ως ιδιώτης θα ταφεί ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago