Πολιτική

Μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις απευθείας αναθέσεις Κουτούπη – Για προσπάθεια συμψηφισμού κάνει λόγο η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου

Σε μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ εξελίσσονται οι αποκαλύψεις για τις αναθέσεις Κουτούπη, με τη Νέα Δημοκρατία να ανασύρει ονόματα από λίστες νομικών συνεργατών του ΕΦΚΑ παρουσιάζοντας «ασυμβίβαστα» και τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να απαντά σε υψηλούς τόνους.

Συγκεκριμένα το γραφείο τύπου της ΝΔ δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία κατηγόρησε την βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Τάνια Ελευθεριάδου, για παραβίαση του ασυμβίβαστου αναφέροντας: «Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελευθεριάδου ας αφήσει τις βαρύγδουπες αναρτήσεις και αντί να επιχειρεί να εμφανιστεί ως τιμητής, ας απαντήσει, τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της:

-Έχει ή όχι 55 εντάλματα πληρωμών για υπηρεσίες της προς τον ΕΦΚΑ από το 2019 έως σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή είχε βουλευτική ιδιότητα;

-Στην περίπτωσή της ισχύει το ασυμβίβαστο ή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω του Συντάγματος;

– Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει την άμεση παραίτησή της ή όχι;»

Στις παραπάνω κατηγορίες η κ. Ελευθεριάδου απάντησε με ανακοίνωσή της λέγοντας μεταξύ άλλων: «Σχετικά με την ανακοίνωση της ΝΔ και το δήθεν ασυμβίβαστο της βουλευτικής μου ιδιότητας με αυτήν της ιδιότητας της ειδικού πληρεξουσίου και αντικλήτου του e-ΕΦΚΑ, δηλώνω τα εξής:
α) με βάσει το άρ. 57 του Συντάγματος, δεν προκύπτει ασυμβίβαστο των παραπάνω αναφερόμενων ιδιοτήτων, καθώς ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου ως ελεύθερη επαγγελματίας και όχι με “την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης”
» ενώ συμπλήρωσε ότι για τα «55 εντάλματα» που αναφέρει η ΝΔ αποσιωπά ότι «το ποσό που έλαβα από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα από τον ΕΦΚΑ, εκτελώντας της νομικές υπηρεσίες προς όφελος του ελληνικού δημοσίου και των ασφαλισμένων του οργανισμού, ανέρχονται στα 16.529,87 (μεικτές αποδοχές συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και εξόδων γραμματίων προείσπραξης Δικηγορικού Συλλόγου), δηλαδή περίπου 7.000 ευρώ καθαρές αποδοχές, για τις οποίες και φορολογήθηκα».

Επιπλέον η κ. Ελευθεριάδου κάνει λόγο για προσπάθεια συμψηφισμού της νόμιμης εργασίας της με «με το πλιάτσικο εκατομμυρίων από τους παντός τύπου Πάτσηδες, Χειμάρρες και Κουτούπηδες της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τις απευθείας αναθέσεις 8,5 δισεκατομμυρίων, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες ονομαστικής στόχευσης, τα δανεικά και αγύριστα χρήματα στις τράπεζες».

Παράλληλα, από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δημοσιεύτηκε ανακοίνωση που αναφέρει ότι ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης «συνεχίζουν να καλύπτουν το όργιο 5,5 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεων από τον συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ κ. Κουτούπη και την παρέα του» ενώ προσθέτει ότι «Όσο και να προσπαθεί να θολώσει τα νερά τα δεδομένα είναι αμείλικτα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης:

1. Οι κ. Κουτούπης και Ροδάκος επιβραβεύτηκαν με 420 απευθείας αναθέσεις σε μία τριετία συνολικού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.

2. Η εταιρία KnR του κ. Κουτούπη από το 2019 που εξελέγη η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης καταγράφει κάθε χρόνο νέο ρεκόρ ακαθάριστων εσόδων, σχεδόν στο σύνολό τους από φορείς του Δημοσίου με απευθείας αναθέσεις.

3. Μόλις ξεκίνησε έλεγχος του ΣΔΟΕ στην εταιρία KnR, ο κ. Ροδάκος, συνέταιρος του κ. Κουτούπη στην KnR, έφτιαξε μέσω της συζύγου του και μέχρι τότε εργαζόμενης της KnR μία νέα εταιρία, την SPARK, η οποία μέσα σε έναν χρόνο έχει πάρει 1,3 εκατ. ευρώ επιπλέον απευθείας αναθέσεις.

4. Όπως προκύπτει από το νόμο, οι αναθέσεις αυτές είναι παράνομες, αφού η εταιρία δεν πληρούσε την προϋπόθεση τουλάχιστον τριετούς εμπειρίας. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Ελεγκτικό Συνέδριο οφείλουν να διερευνήσουν τη νομιμότητα των συμβάσεων αυτών

Τέλος, την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν για το πώς θα τα βγάλουν πέρα, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να μιλά για διαφάνεια και «δουλειές με πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων» το κόμμα των Πάτσηδων, του Χειμάρρα, των 8,5 δις. απευθείας αναθέσεων​».

Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για την κατανομή των βουλευτικών εδρών – ποιες περιφέρειες κερδίζουν έδρα και ποιες χάνουν

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Χειμάρα

«Εξαφανίστηκε» από το site της ΝΔ ο συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας – Φίλος του Άδωνι ο συνεργάτης του

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago