Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: Η αισχροκέρδεια με υπογραφή Μητσοτάκη παραμένει παρότι η τιμή του φυσικού αερίου πέφτει

«Αισχροκέρδεια» και «λεηλασία της κοινωνίας με υπογραφή Μητσοτάκη» κατήγγειλε ο Νάσος Ηλιόπουλος, σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μιλώντας στον ρ/στ ΕΡΤ3 102FM, το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να ανακοινώσει άμεσα την ημερομηνία των εκλογών, στις οποίες, όπως είπε, ο στόχος είναι «η χώρα να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη κάλπη».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν επιστρέψει στα προ της ρωσικής εισβολής επίπεδα, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει διαρκώς αρνητικά ρεκόρ στη χονδρική». «Πληρώνουμε 230 ευρώ τη μεγαβατώρα, όταν η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι κάτω από 30 ευρώ. Η Γαλλία, η Γερμανία και το Βέλγιο είναι στα 85 ευρώ. Αυτό είναι αισχροκέρδεια Μητσοτάκη ξεκάθαρα» είπε.

Ο ίδιος επέμεινε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να επιστραφούν τα χρήματα που εισέπραξαν από το Δημόσιο, μέσω απευθείας αναθέσεων σε εταιρίες τους, οι κυβερνητικοί βουλευτές Χειμάρας και Πάτσης. Παραλλήλως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν κάνει ούτε τα βασικά για την ενίσχυση των πολιτών και της οικονομίας». Τόνισε μάλιστα ότι «είχαμε αυξημένα έσοδα από ΦΠΑ 4 δισ. ευρώ την περασμένη χρονιά, και όχι γιατί οι πολίτες κατανάλωσαν περισσότερο, αλλά γιατί πληρώνουν περισσότερο τη στιγμή που η κατανάλωση πέφτει».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε επίσης ότι «απαιτείται μια δίκαιη ρύθμιση για το πανδημικό χρέος, με ένα σχήμα 120 δόσεων και διαγραφή ενός μέρους του, ένα πλαίσιο προστασίας της 1η κατοικίας, μια δίκαιη αύξηση του βασικού μισθού στα 880 ευρώ και αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που είναι παγωμένοι στις περικοπές». Είπε επίσης ότι «απαιτείται η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων για να αποκτήσουμε ένα ευρωπαϊκού τύπου μοντέλο στην αγορά εργασίας, προς όφελος και των νέων ανθρώπων -και όχι ενός βαλκανικού τύπου αγορά εργασίας».

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις είπε ότι «απαιτούνται αυξήσεις και να δοθούν και τα αναδρομικά στους συνταξιούχους για τις περικοπές του 2010-2014, μείωση του ΦΠΑ, του ΕΦΚ και πλαφόν στο ρεύμα». Ειδικά για το ρεύμα  ανέφερε ότι «τον Οκτώβριο που μας πέρασε οι πάροχοι είχαν περιθώριο κέρδους 166%. Αυτό είναι κανονική λεηλασία, με υπογραφή Μητσοτάκη. Οι πάροχοι πήραν 8 δισ. ευρώ επιδοτήσεις, ενώ με λιγότερα από 400 εκ. θα μπορούσε το κράτος να έχει μια δημόσια ΔΕΗ και με αυτή να ρυθμίζει την αγορά ενέργειας».

Σε ό,τι αφορά την στρατηγική του κόμματος στην πορεία προς τις εκλογές, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι «η χώρα μπορεί να έχει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή» και ότι «βασική προϋπόθεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να είναι πρώτο κόμμα για να μπορεί να σχηματιστεί κυβερνητική πλειοψηφία». Τόνισε τέλος ότι «πρέπει άμεσα να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών και να σταματήσει το παιχνιδάκι με τις διαρροές για να υπάρχει και αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης».

Οι ειδήσεις σήμερα

Φράκτη σε όλο το μήκος του Έβρου προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Ζημιές από τα 4,9 Ρίχτερ στη Λέσβο – Σε εξέλιξη η μετασεισμική δραστηριότητα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago