Πολιτική

Φάρμακα, ακρίβεια και Χειμάρας στην αντιπολιτευτική ατζέντα των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – Τι είπαν σε δηλώσεις τους Παππάς και Κατρίνης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μέσα από σημερινές (5/1) τοποθετήσεις στελεχών τους, έθεσαν την αντιπολιτευτική ατζέντα η οποία δείχνει να ευθυγραμμίζεται αυτές τις μέρες σε τρία ζητήματα. Οι ελλείψεις φαρμάκων και η ακρίβεια είναι τα βασικά ενώ πάντα προκύπτει και ένα ζήτημα διαφθοράς, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θέμη Χειμάρα.

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο web tv της Ναυτεμπορικής, σχολίασε για την υπόθεση Χειμάρα ότι «Ο κ. Χειμάρας άνθισε στον βιότοπο των 8,5 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεων και του γενικευμένου κλίματος ότι εδώ θα γίνει ένα μεγάλο ντου στο δημόσιο χρήμα. Είναι προσβλητικό για τον λαό να υπάρχει ανοιχτό παράθυρο για νέα υποψηφιότητά του στις εκλογές. Είναι χυδαίο το μήνυμα της ασυλίας προς τους υποψηφίους της Ν.Δ.».

Στον ίδιο τόνο, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, σχολίασε για τον παραιτηθέντα βουλευτή της ΝΔ σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα: «Η υπόθεση του κ. Χειμάρα είναι ένα ακόμη “κομμάτι στο παζλ” των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που θεωρούν το κράτος “λάφυρο’’ και ανερυθρίαστα λειτουργούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Το ότι ένας εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ θεωρούσε πως μπορεί, κατά παράβαση του Συντάγματος, να είναι βασικός συνεργάτης και προμηθευτής δημοσίων οργανισμών και πως αυτό θα μπορούσε να περάσει στο απυρόβλητο, δείχνει την αίσθηση αλαζονείας πολλών κυβερνητικών στελεχών».

Για τις ελλείψεις στα φάρμακα το σχόλιο του κ. Παππά αφορούσε στο πως μπορεί να ρυθμιστεί η αγορά, για την οποία ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη αγορά δεν μπορεί να ρυθμιστεί με όρους ελεύθερης αγοράς και απαιτείται η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών, η ενίσχυση της κρατικής φαρμακαποθήκης και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της παραγωγής φαρμάκων, ακόμα και από τον στρατό χωρίς ταμπού», με τον κ. Κατρίνη να βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι προτάσεων λέγοντας πως: «Μια λύση θα ήταν, αυτό που η σημερινή κυβέρνηση έκανε το Μάρτιο του 2022, όταν και απαγόρευσε την εξαγωγή φαρμάκων, για λόγους δημόσιας υγείας και εκτάκτων αναγκών. Εάν είχε κάνει και τώρα κάτι ανάλογο, έγκαιρα, η κατάσταση στην αγορά των φαρμάκων θα ήταν πολύ καλύτερη, ιδίως για βασικά σκευάσματα ευρείας χρήσης όπως η παρακεταμόλη. Αν αυξηθεί η τιμή των φαρμάκων, όπως λένε κυβερνητικοί κύκλοι, το «μάρμαρο θα πληρώσουν» συνταξιούχοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 400 ευρώ».

Τέλος, τα δύο κομματικά στελέχη σχολίασαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις ανατιμήσεις προϊόντων και τις πιέσεις που δέχονται επιχειρήσεις και νοικοκυριά από τις αυξημένες τιμές της ενέργειας. Ο κ. Κατρίνης επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν τόσο στην αγορά ενέργειας, όσο και στην αγορά τροφίμων, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία δεν μπορεί να διασφαλίσει το εισόδημα των πολιτών από τις υπέρμετρες αυξήσεις» ενώ ο κ. Παππάς, κι αυτός στη γραμμή της επίθεσης εναντίον της κυβέρνησης τόνισε ότι «επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη τα ιδιωτικά χρέη αυξήθηκαν κατά 10 δισ. ευρώ. Το πρόβλημα θα επιλυθεί είτε με τη “μητσοτάκεια – νεοδημοκρατική” μέθοδο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών είτε με μια μεγάλη ρύθμιση που έχουμε προτείνει εμείς μαζί με τους φορείς της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας».

Σταμάτησε την απεργία δίψας ο Θάνος Χατζηαγγέλου – Συνεχίζει την απεργία πείνας ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών

Υιοθετεί και η Ελλάδα τις συστάσεις της ΕΕ για την Κίνα

Στην ΑΔΑΕ και ο Κώστας Βαξεβάνης – Κατέθεσε αίτημα να ερευνηθεί η παρακολούθηση του τηλεφώνου του

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago