Πολιτική

Αλάτι στις πληγές της κυβέρνησης ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε ο τομεάρχης Ανάπτυξης Α. Χαρίτσης για κόστος τροφίμων, ενέργειας και ελλείψεις φαρμάκων

Αλάτι στις πληγές τις κυβέρνησης έριξε σε συνέντευξη του στον “Real fm” ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Χαρίτσης. Ο βουλευτής Μεσσηνίας εξαπέλυσε πυρά προς την κυβέρνηση για τομείς όπως οι ανατιμήσεις στα τροφίμα, οι τιμές ενέργειας και οι ελλείψεις φαρμάκων, οι οποίοι ομολογουμένως δεν πηγαίνουν τόσο καλά όσο θα ήθελε το Μαξίμου.

«Αντί να απολογηθεί για τις νέες ανατιμήσεις στα τρόφιμα, τις τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα και τις πανευρωπαϊκές πρωτιές στο κόστος ενέργειας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση» είπε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «για 14η συνεχή μέρα έχουμε την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος πανευρωπαϊκά».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισήμανε ότι «Καταθέσαμε τροπολογία για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα στον κατώτατο συντελεστή, όπως συστήνει και η ίδια η ΕΕ» αλλά, όπως υπογράμμισε, «η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την μείωση έμμεσων φορολογικών υποχρεώσεων που θα ωφελούσε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας αλλά προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για μεγάλη περιουσία και υψηλά εισοδήματα. Όπως η κατάργηση του φόρου για γονικές παροχές ύψους 800.000 ευρώ και η μείωση του φόρου στα μερίσματα».

Για το συνεχώς αυξανόμενο κόστος της ενέργειας ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «Η επιδότηση της αισχροκέρδειας στην ενέργεια κόστισε 8 δισ. μόνο για το 2022. Ενώ τα έσοδα από ΦΠΑ ήταν αυξημένα κατά 4,1 δισ. για το 2022 σε σχέση με το 2021» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η πολιτική της «οδηγεί σε διπλή αφαίμαξη για τους πολίτες, που πληρώνουν και ως καταναλωτές και ως φορολογούμενοι» σχολίασε χαρακτηριστικά. «Απαιτείται ρύθμιση της αγοράς της ενέργειας, αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από το πανάκριβο φυσικό αέριο και πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών».

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο της παράταξής του ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νοικοκύρεψε τα δημόσια οικονομικά, ρύθμισε μεσοπρόθεσμα το χρέος και παρέδωσε γεμάτα ταμεία. Πάει πολύ να μας μιλά για δημοσιονομική σταθερότητα η ΝΔ, που λίγα χρόνια πριν οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία» και έκλεισε δίνοντας καθαρό προεκλογικό τόνο στις δηλώσεις του: «Θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό την προγραμματική μας πρόταση για σύγκρουση με την ακρίβεια, στήριξη των μικρομεσαίων και ανακατεύθυνση των ευρωπαϊκών πόρων. Αλλά και για την στήριξη του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας υγείας και την αποκατάσταση των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές».

Στο νοσοκομείο ο Νίκος Βούτσης – Νοσηλεύεται με κολπική μαρμαρυγή

Υπό εξαφάνιση βασικά φάρμακα εν μέσω κύματος λοιμώξεων

Επίθεση του ΜέΡΑ25 σε Πλεύρη και Μητσοτάκη για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago