H Reggeborgh, τα εξώδικα και η συνάντηση με Μητσοτάκη

Χθες, Πέμπτη, ο CEO της Reggeborgh Invest B.V., Χένρι Χόλτερμαν, πέρναγε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου. Θέματα συζήτησης, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα. Ο Όμιλος Reggeborgh, με μια λιτή ανακοίνωσή του δήλωσε παρών σε αυτές, σημειώνοντας λακωνικάς ότι “είναι πλήρως αντίθετα με την πραγματικότητα και ανάξια σοβαρού σχολιασμού μεμονωμένα διαδικτυακά σχόλια περί συζήτησης θεμάτων της εταιρικής μειοψηφίας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ”.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, όμως, την Τρίτη, η Reggeborgh απέστειλε νέα εξώδικη προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός της μη ενημέρωσής της σχετικά με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιτροπής της περασμένης Δευτέρας, 29ης Νοεμβρίου 2021 και τις διαρροές προς τον Τύπο.

Όπως σημειώνει στο εξώδικο, κατά τις διαρροές αυτές, η Reggeborgh τελούσε υπό διερεύνηση για υποτιθέμενο «έλεγχο» της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε «συνεννόηση» με το μεγάλο επενδυτικό fund, Atlas. Επ’ αυτών, η Reggebogh είχε ζητήσει από το Δ.Σ. της Επιτροπής επίσημη ενημέρωσή της, με εξώδικη διαμαρτυρία της, την 1η Δεκεμβρίου 2021.

Κατόπιν αυτών, η εταιρεία ζητεί εκ νέου, εντός τριών ημερών από τη λήψη του εξωδίκου της, να της κοινοποιηθούν οι αποφάσεις του Δ.Σ. που την αφορούν και η σχετική εισήγηση της Υπηρεσίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διαφορετικά θα θεωρήσει την παράλειψη αυτή ως επιβεβαίωση των διαρροών και φημών που «ανακυκλώνονται» σε διάφορα sites.

Επιπλέον, η Reggeborgh επισημαίνει ότι παρ’ ότι έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια ποσό άνω των διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ αλλά και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, εντούτοις υφίσταται άνιση και διακριτική μεταχείριση κατά παράβαση του ευρωπαϊκού δικαίου και βλάβη των συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και ζημία της εθνικής οικονομίας. Μάλιστα κοινοποιεί την εξώδικη δήλωσή της προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την ενεργοποίησή του.

Ως εκ τούτου, σημειώνει η εταιρεία, η Reggeborgh θα υποχρεωθεί να θεωρήσει ως υπεύθυνα τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για παραβίαση απορρήτου, καθώς επίσης για κάθε ζημία και βλάβη της επιχειρηματικής της υπολήψεως, οπουδήποτε αυτή επέλθη, εγείροντας σχετικές αγωγές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ολλανδία (χώρα εθνικότητάς της) και σε χώρες όπου η εταιρεία διατηρεί σημαντικές εταιρικές συμμετοχές (Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς). Αντίστοιχα, θα υποχρεωθεί να ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές στις ως άνω δικαιοδοσίες τον εντοπισμό και καταλογισμό ποινικών ευθυνών για κάθε εις βάρος της παράνομη συμπεριφορά.

EconomyNews

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago