Κόσμος

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θρύλο του ποδοσφαίρου

Με βαθιά υπόκλιση αποχαιρετά όλος ο κόσμος τον θρύλο του ποδοσφαίρου Πελέ, που πέθανε σε ηλικία 82 ετών μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Αρχηγοί κρατών, αστέρες του ποδοσφαίρου, αθλητικά σωματεία και ο διεθνής Τύπος τιμούν τη μνήμη του «βασιλιά του ποδοσφαίρου», ευχαριστώντας τον για όσα πρόσφερε στον αθλητισμό και στους φιλάθλους.

Στον βασιλιά του ποδοσφαίρου, ο οποίος κατέκτησε τους φιλάθλους όλου του πλανήτη όχι μόνο με τις μαγευτικές ικανότητές τους αλλά και με το ήθος και τον χαρακτήρα του, πιστώνεται ότι σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ 1.281 γκολ σε 1.363 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της 21χρονης καριέρας του.

Τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας τα Μουντιάλ του 1958, του 1962 και του 1970, με πρώτο εκείνο στη Σουηδία, σε ηλικία 17 ετών. «Ο Πελέ ήταν πολύ περισσότερο από τον καλύτερο αθλητή όλων των εποχών… Ο βασιλιάς μας έδωσε μια νέα Βραζιλία και είμαστε τόσο ευγνώμονες για την κληρονομιά του. Ευχαριστούμε» έγραψε στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας κήρυξε τριήμερο πένθος και η αψίδα στο Στάδιο Γουέμπλεϊ φωτίστηκε στα χρώματα της χώρας. Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα είπε για τον Πελέ πως «όταν έπαιρνε την μπάλα έκανε πάντα κάτι ξεχωριστό, το οποίο συχνά κατέληγε σε γκολ».

Η Σάντος ανακοίνωσε ότι ο αποχαιρετισμός στον σπουδαίο Βραζιλιάνο, με λαϊκό προσκύνημα, θα γίνει την Δευτέρα στο γήπεδό της «Vila Belmiro». Σύμφωνα με τον σύλλογο, το φέρετρο με την σορό του Πελέ θα τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου και ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό στις 10 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 10 το βράδυ της Τρίτης. Μετά την τελετή, θα γίνει παρέλαση στους δρόμους του Σάντος, η οποία θα περάσει από το κανάλι 6, όπου μένει η Ντόνα Σελέστε, η μητέρα του Πελέ. Ο Πελέ θα ταφεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο, σε μια τελετή στην οποία θα παραστούν μόνο τα μέλη της οικογένειας του.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago