Categories: Πολιτική

Παπανδρέου: Fake news τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε σε συνέντευξη του για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Ο πρώην πρωθυπουργός μάλιστα υποστηρίζεται από τον κ. Γερουλάνο για πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε περίπτωση που εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πιο συγκεκριμένα, fake news χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου τα σενάρια συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που τελικά εκλεγεί, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7.

“Εμένα πιστεύω με φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ”

«Είναι από αυτά τα γνωστά, τα fake news. Εμένα πιστεύω με φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα μπορούσα να επαναπατρίσω ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων αλλά και νέων ανθρώπων, πάλι στην παράταξη. Γιατί οι θέσεις μου είναι θέσεις προοδευτικές, είναι θέσεις δημοκρατικές, είναι θέσεις καινοτόμες.

Πιστεύω μπορώ να εκφράσω ένα μεγάλο κομμάτι των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση περί συνεργασιών, είναι άτοπη και άκαιρη. Με την έννοια ότι δεν είναι η συζήτηση για το αν θα γίνουμε ουρά του ενός ή του άλλου για να μοιράσουμε τα υπουργεία. Αυτό νομίζω υποβαθμίζει την πολιτική και κάνει και πολύ κόσμο να αποστρέφεται της πολιτικής» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Σχετικά με  τον Λοβέρδο

Σχολιάζοντας την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Παπανδρέου τη χαρακτήρισε «πιθανόν αναμενόμενη». Για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Λοβέρδο.

Ερωτηθείς αν του προτάθηκε ή ζήτησε ο ίδιος να στηριχθεί από τον κ. Λοβέρδο, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε: «Επικοινώνησα, και επικοινώνησα και με άλλους. Δεν μπήκαμε σε καμία τέτοια συζήτηση»

Σχετικά με το debate

Για τη διεξαγωγή debate με τον Νίκο Ανδρουλάκη, o κ. Παπανδρέου σημείωσε: «Δεν βλέπω καμία προθυμία από την άλλη πλευρά. Εγώ απάντησα θετικά σε τέσσερα κανάλια, 4 κανάλια μου ζήτησαν να πάω σε debate.

Εγώ απάντησα θετικά και μάλιστα έκανα πρόταση να υπάρχει ο χρόνος ο απαραίτητος να αναπτύξουμε τις προτάσεις και τις ιδέες μας, να μην είναι δηλαδή τα 45 δευτερόλεπτα απάντηση, ουσιαστικά είναι μια ατάκα χωρίς περιεχόμενο. Κάτι το οποίο θεωρώ ότι έτσι ήταν δυστυχώς και στο πρώτο debate που έγινε». Όταν ρωτήθηκε εάν αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήγε στο πρώτο debate, διευκρίνησε ότι o ίδιος είχε προτείνει τρία debate με πιο ουσιαστικό περιεχόμενο, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago