Κόσμος

Τρεις νεκροί από επίθεση με πυροβολισμούς σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στο Παρίσι

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από επίθεση με πυροβολισμούς στο κέντρο του Παρισιού την Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι αρχές σύμφωνα με το Euronews. Ένας από τους τραυματίες παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, είπε η εισαγγελέας του Παρισιού Laure Beccauau σε συνέντευξη Τύπου στο σημείο.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, ένα εστιατόριο και ένα κομμωτήριο, σύμφωνα με όσα είπε η δήμαρχος της 10ης περιφέρειας του Παρισιού, Alexandra Cordebard. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο σημείο, είπε ότι το «πραγματικό κίνητρο» για την επίθεση παραμένει ασαφές.

Όπως μεταδίδει το Euronews, καθώς μιλούσε η δήμαρχος, ομάδα ατόμων που ήταν κοντά φώναζε «Ερντογάν, τρομοκράτης» – αναφερόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – και «Τουρκικό κράτος, δολοφόνος».

Το γραφείο της εισαγγελέα δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι «Έχει ξεκινήσει έρευνα με κατηγορίες για φόνο, ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη βία» και “οι έρευνες έχουν ανατεθεί προς το παρόν στη 2η περιφέρεια της δικαστικής αστυνομίας». Ένας 69χρονος ύποπτος που τραυματίστηκε, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Η ταυτότητά του παραμένι άγνωστη

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό d’Enghien, που βρίσκεται μεταξύ Saint – Denis και Montmartre κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare de l’Est, στη 10η συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Ήταν απόλυτος πανικός», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας καταστηματάρχης από ένα κοντινό κτίριο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Είδαμε έναν ηλικιωμένο λευκό άνδρα να μπαίνει μέσα στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο και να πυροβολεί, μετά μπήκε στο διπλανό κομμωτήριο». Σύμφωνα με άλλο μάρτυρα, κάτοικο της περιοχής που περνούσε, «υπήρχαν άνθρωποι πανικόβλητοι που φώναξαν στην αστυνομία: “Είναι εδώ, είναι εδώ”, δείχνοντας ένα κομμωτήριο, είδα αστυνομικούς να μπαίνουν στο κομμωτήριο όπου είδα δύο άτομα στο έδαφος, με τραύματα στα πόδια, είδα αίματα», πρόσθεσε, περιγράφοντας «άτομα σε σοκ και πανικό».

Το Euronews μεταδίδει επίσης ότι το Κέντρο Αχμέτ Καγιά, το οποίο πιθανόν να ήταν στόχος της επίθεσης, πήρε το όνομά του από έναν διάσημο Τουρκο – Κούρδο τραγουδιστή που έζησε στην πόλη, είναι ένας σύλλογος που ιδρύθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα το 1901, στόχος του οποίου είναι να «προωθήσει την προοδευτική ενσωμάτωση» του κουρδικού πληθυσμού που ζει στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού.

Δέσμευση των G7 για 32 δισ. δημοσιονομική στήριξη στην Ουκρανία – Πρόσκληση από τις Βρυξέλλες στον Ζελένσκι για συνάντηση κορυφής τον Φεβρουάριο

Οι Βρυξέλλες ζήτησαν να «παγώσουν» δύο λογαριασμοί του Παντσέρι

Patriot με το καλημέρα έδωσαν οι ΗΠΑ στον Ζελένσκι – Είναι επένδυση και όχι ελεημοσύνη απάντησε ο Ουκρανός πρόεδρος

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago